Ugni molinae Pretty Berry

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -7°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou. Het kan helpen om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is verstandig om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen.

  Voor deze plant heeft u een ruimte nodig van ongeveer 1-1,5 meter in zowel de breedte als hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt om optimaal te groeien. Overplanten kan nodig zijn als de plant te groot wordt voor de ruimte.

  De Ugni molinae Pretty Berry groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen en bessen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, bij voorkeur één tot twee keer per week. Controleer altijd de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het kleine witte bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast leveren de bessen voedsel voor vogels en andere dieren. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren in uw omgeving.

  De plant bloeit in de maanden mei tot juni en de bloei kan duren tot ongeveer 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan de volle zon. De plant kan echter ook in de halfschaduw groeien.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en hebben een zoete smaak. Ze kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in jams en desserts.setCellValue.

  Ja, de plant heeft bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en hierdoor een geluidsdempend effect kunnen hebben in uw tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Snoei de plant in het voorjaar door oude takken tot vlak boven de grond weg te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde takken. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat staan.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende, vochtige en voedzame grond. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurgraad. Voed de plant indien nodig met organische meststoffen om de bodemkwaliteit te behouden.

  De Ugni molinae Pretty Berry plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin, uit de wind. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende vochtigheid.

  Tuinplanten hebben vaak bescherming nodig tijdens koude wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt met bijvoorbeeld fleece of stro. Plaats de plant ook op een beschutte plek in de tuin om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel de zon als halfschaduw. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en jaarlijks snoeien voor een compacte groei zijn voldoende verzorgingstaken. Verwijder dode takken en bloemen om de groei te bevorderen.

  Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot een verminderde vruchtzetting. Zorg voor een evenwichtige voeding met voldoende stikstof, fosfor en kalium.

  Om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken, is het aan te raden om de plant te mulchen. Dit kan met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch beschermt ook de wortels tegen vorst in de winter.

  De plant vereist een licht zure bodem om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kunt u regelmatig de plant inspecteren op de aanwezigheid van bladluizen, spint of andere schadelijke insecten en deze handmatig verwijderen. Tot slot kunt u ook preventief werken door de plant gezond te houden met de juiste voeding en watergift.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.