Myosotis sylvatica Laura Deep Blue

Myosotis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Myosotis sylvatica Laura Deep Blue is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Bescherm de plant bijvoorbeeld met bladeren of een mulchlaag.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich uit te zaaien.

  Ja, de Myosotis sylvatica Laura Deep Blue groeit goed in de schaduw. Deze plant is ideaal voor schaduwrijke plekken in de tuin en gedijt goed in koelere en vochtige omstandigheden. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang in natte grond staan. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is meestal voldoende.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de diepblauwe bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en behouden.

  Ja, planten die bijen aantrekken zijn over het algemeen goed voor de biodiversiteit in tuinen. Ze bieden voedsel en een leefgebied voor bijen en andere bestuivers, wat essentieel is voor een gezonde en diverse plantenwereld. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te hebben die gedurende het hele jaar bloeien, zodat bijen voldoende voedsel hebben.

  Deze plant bloeit meestal van april tot juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan beter gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en verdraagt de volle zon minder goed. Het is daarom aan te raden om deze plant niet in de volle zon te plaatsen om verbranding van de bladeren te voorkomen. De plant zal het beste groeien en bloeien op een plek met voldoende licht, maar niet in direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om Tuinplanten te consumeren, aangezien ze meestal niet geschikt zijn voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren die veilig zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, planten zoals Myosotis sylvatica hebben de eigenschap geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te weerkaatsen. Dit maakt ze een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of in huis. Het effect is echter beperkt en hangt af van factoren zoals de grootte en dichtheid van de planten.

 • Je kan de plant na de bloei terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken om de plant gezond te houden. Knip de plant terug tot net boven de grond.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De Tuinplanten verlangen een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Voeg indien nodig compost of turf toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te droog. Deze plant kan zowel in de border als in potten worden geplaatst.

  In de winter heeft Myosotis sylvatica Laura Deep Blue bescherming nodig tegen vorst, vooral in strengere klimaten. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Het is ook raadzaam om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie.

  De plant houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en een plek in de halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals "Myosotis sylvatica Laura Deep Blue" hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulch, zoals compost of boomschors, kan gebruikt worden rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal helpen om de plant gezond en sterk te houden. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig de pH-waarde van de bodem meten en eventueel corrigeren is aan te raden voor een gezonde groei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kan je regelmatig de plant inspecteren op tekenen van plaagdieren en deze handmatig verwijderen. Daarnaast kan je preventieve maatregelen nemen, zoals het gebruik van bodembedekkers of het planten van sterk geurende kruiden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.