Myosotis sylvatica Laura Deep Rose

Myosotis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen om ervoor te zorgen dat hij de winter goed doorkomt.

  "Myosotis sylvatica Laura Deep Rose" vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk te kweken. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft minimaal 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt. Plant de bloem op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, de Myosotis sylvatica Laura Deep Rose groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een ideale plant voor schaduwrijke borders en onder bomen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Water geven 1-2 keer per week is over het algemeen voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Dit helpt bij het bevorderen van bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Ja, planten van het geslacht Myosotis zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze nectar en pollen leveren voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Daarnaast trekken ze nuttige insecten aan die helpen bij het bestrijden van plagen in de tuin. Het creëren van een biodiverse tuin met verschillende plantensoorten is belangrijk voor het behoud van de natuur.

  De plant bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon, maar het is aan te raden om hem te beschermen tegen fel middagzonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  De plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is het beste om deze plant niet in voedselbereidingen te gebruiken. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de Myosotis sylvatica Laura Deep Rose staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is een goede keuze voor het dempen van geluid.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen door ze af te knippen. Dit zorgt ervoor dat de plant energie kan steken in de groei van nieuwe bloemen. Snoei de plant na de bloei ook lichtjes terug om de vorm en grootte te behouden.

  Deze plant houdt van vochtige grond, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  De plant vereist vochtige, goed doorlatende potgrond voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst vochtig, maar niet te nat. Een neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd direct zonlicht en droge grond om de plant gezond te houden.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laagje mulch of bladeren aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Als het heel koud wordt, kan het handig zijn om de plant tijdelijk te bedekken met een doek of speciale beschermhoes.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en houd de grond vochtig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een lichte bemesting om de groei te bevorderen.

  De "Myosotis sylvatica Laura Deep Rose" heeft een lichte bemesting nodig in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische meststoffen. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloei. Het is belangrijk om de aanbevelingen op de verpakking van de meststoffen te volgen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom deze plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Houtsnippers of compost zijn geschikte materialen voor mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een goede drainage om een te hoge zuurgraad te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op slakken en bladluizen, die schade kunnen aanrichten. Gebruik organische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden om deze plaaginsecten te bestrijden en de plant gezond te houden. Het regelmatig schoonmaken van de omgeving van de plant kan ook helpen om ongedierte weg te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.