Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale tuinplant voor het creëren van structuur en kleur in de tuin. Groenblijvende planten zorgen voor een blijvende aantrekkelijkheid in de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst. Deze tuinplant kan dus goed tegen koudere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem te beschermen tegen harde wind. Snoeien is niet vaak nodig, maar kan helpen om de vorm te behouden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 2 tot 3 meter om voldoende ruimte te bieden voor de volledige spreiding van de takken. Plant de Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii in een goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie voor optimale groei.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii kan goed groeien in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en kan ook goed groeien in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid om een optimale groei te bevorderen.

  De Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de kleine kegels die pollen produceren. Het kan dus zeker helpen om deze plant in de tuin te hebben als je deze insecten wilt aantrekken.

  De plant Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. De plant biedt schuilplaatsen en voedsel voor dieren in de tuin en draagt zo bij aan een gezonde en diverse leefomgeving. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden maart tot mei en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Zorg voor een goede afwatering van de grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant is niet eetbaar voor mensen. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het wordt daarom aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de dichte en weelderige structuur van de bladeren en takken. Deze plant kan dus zeker helpen om geluid te absorberen in de tuin of op het balkon.

 • De Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of in het najaar. Snoei dode takken en verklein de omvang van de plant indien nodig. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de wortels te lang droog staan.

  De plant heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een lichte en voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en licht vochtig te blijven. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een goed doorlatende bodem zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  De Chamaecyparis lawsoniana Ellgrandii gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Om de plant te beschermen in de winter is het belangrijk om deze goed te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Daarnaast kan een beschermende laag van vliesdoek worden aangebracht rond de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei eventueel dode of beschadigde takken in het voorjaar. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig, gebruik een algemene meststof in het voorjaar voor een gezonde groei. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en schade aan de plant. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, houtsnippers, bladeren of boomschors. Het wordt aangeraden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei en gezondheid van de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte bij deze plant te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stam te inspecteren op tekenen van insecten. Ook kunt u natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, aantrekken door bloeiende planten in de buurt te plaatsen. Mocht het ongedierte toch een probleem vormen, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine een oplossing bieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.