Chamaecyparis thyoides Novagold

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor een constante kleur in de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in strenge winters. De plant is geschikt voor in de tuin en kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en indien nodig te snoeien om de vorm te behouden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen.

  De plant heeft behoefte aan een ruime plek in de tuin, waar hij zich vrij kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om te groeien en dat de plant voldoende licht en vocht krijgt. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plek in de tuin.

  De Chamaecyparis thyoides Novagold groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de kleur van het blad minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en kleur.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke kleur en geur van de bladeren en bloemen. Het is een belangrijke plant voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het kan dus helpen om vlinders en bijen aan te trekken naar de tuin.

  Ja, planten die de biodiversiteit ondersteunen zijn goed voor de natuurlijke omgeving. Ze trekken insecten en vogels aan en dragen bij aan een gezonde ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een plek waar hij dagelijks zonlicht krijgt. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht en droge omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de plant heeft een dichte groeiwijze en kan geluid enigszins dempen. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van de omvang en de dichtheid van de plant. Over het algemeen kunnen planten in grotere aantallen effectiever geluid absorberen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Knip takken terug tot net boven een zijtak of knop om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig overtollige takken om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd te veel water geven. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  De Chamaecyparis thyoides Novagold heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Een bodem met een lichte zuurgraad is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De Chamaecyparis thyoides Novagold gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om zijn kleurrijke bladeren te behouden. Vermijd te natte of te droge grond om optimale groei te bevorderen.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant goed water te geven in de herfst en mulch rond de wortels aan te brengen. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met jute of een speciale winterhoes. Let op dat de plant tijdens de winterperiode niet uitdroogt.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden. Ook kan het nuttig zijn om de plant te voorzien van een mulchlaag om vocht vast te houden.

  De Chamaecyparis thyoides Novagold heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en eventueel in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en vermijd overdosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal als boomschors of compost voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf of zure meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Raadpleeg een professionele tuinier of hovenier voor advies over ongediertebestrijding voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op mogelijke plagen of ziektes en indien nodig actie te ondernemen. Preventieve maatregelen zoals het schoon houden van de omgeving en het regelmatig bemesten van de plant kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.