Helleborus x hybridus Viv Laura

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Helleborus x hybridus Viv Laura heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant de Helleborus in een goed gedraineerde bodem voor optimale groei.

  Ja, Helleborus x hybridus Viv Laura groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in de schaduwrijke omgeving en hebben geen direct zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Ze kunnen zelfs beter groeien bij weinig licht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant trekt vlinders aan, maar is niet specifiek aantrekkelijk voor bijen. Het is vooral geliefd bij vlinders vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan tuinen om vlinders te lokken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt voor bestuiving en voedsel. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan de diversiteit in de tuin vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden februari tot en met april. De bloeiperiode kan tot wel 2 maanden duren.

  Deze plant houdt van een plek met halfschaduw tot schaduw en kan beter niet in de volle zon geplaatst worden. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het beste is om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij wat schaduw heeft.

  Nee, de bladeren en bloemen van de plant zijn giftig en mogen niet gegeten worden. Het consumeren van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft dikke bladeren en is daardoor geluidsdempend. Het kan dus helpen om geluiden in de tuin te dempen.

 • Snoei uitgebloeide bloemen in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren. Knip lelijke of beschadigde bladeren weg om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder dode takken of bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig is. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix die geschikt is voor tuinplanten om de optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels en dat er voldoende drainage gaten aanwezig zijn.

  Een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Tuinplanten zoals deze hebben doorgaans weinig winterbescherming nodig, omdat ze bestand zijn tegen koude temperaturen. Echter, als er extreme vorst wordt voorspeld, kan het nuttig zijn om de planten te bedekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt in de herfst om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe wat voeding voor een extra bloei-boost.

  Deze plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften en kan gedijen in normale tuingrond. Eenmalige bemesting in het voorjaar met een algemene meststof kan voldoende zijn. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en opgenomen kan worden door de wortels.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. De zuurgraad van de bodem kan worden aangepast door bijvoorbeeld kalk toe te voegen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Helleborus x hybridus Viv Laura, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en spint. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten om deze plagen effectief te bestrijden zonder de plant te beschadigen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren om de kans op schimmels te verminderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.