Helleborus Viv Maeva

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant zorgt voor kleur en textuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Als tuinplant is het een goede keuze voor een groene basis in de tuin.

  Deze tuinplant is winterhard tot -20 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Zorg ervoor dat de wortels beschermd zijn en dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is hem te voorzien van voldoende water en af en toe wat mest. Met de juiste verzorging zal de plant jarenlang mooi blijven bloeien in je tuin.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 tot 40 centimeter in de breedte en 30 tot 40 centimeter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen planten te laten zodat ze goed kunnen groeien. Het is aan te raden om de planten te planten op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De Helleborus Viv Maeva groeit goed in de schaduwrijke omgeving van de tuin. Deze plant gedijt het beste op een plek met weinig direct zonlicht. Zorg voor voldoende vochtige grond en geniet van de mooie bloemen die in het voorjaar tevoorschijn komen.

  Tuinplanten zoals de Helleborus Viv Maeva hebben ongeveer één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en de waterbehoefte aan te passen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Het lokt nuttige bestuivers aan die helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving. Daarnaast biedt het beschutting aan kleine dieren en zorgt het voor een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden januari tot en met maart. De bloeiperiode kan duren van vier tot zes weken.

  Deze plant kan beter gedijen in de halfschaduw tot schaduw. Blootstelling aan de volle zon kan schadelijk zijn voor de plant. Het is dus aan te raden om deze plant niet in direct zonlicht te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Consumptie kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om de plant niet in te nemen.

  Ja, door de dikke bladeren van deze plant kan geluid worden gedempt. Het dichte bladerdek absorbeert geluidsgolven waardoor het omgevingsgeluid wordt verminderd. Het zorgt voor een rustige en serene omgeving in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dode bladeren en bloemstelen te verwijderen. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar. Snoei de plant tot net boven de grond om de groei van nieuwe bladeren en bloemen te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor potgrond die voedzaam en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur voor een potgrond die specifiek geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen winterse omstandigheden, kunt u de plant bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen tijdens de koude periode. Vermijd het gebruik van plastic folie, dit kan de plant verstikken.

  De plant dient in de winter beschermd te worden tegen vorst. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig, vooral in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die wordt aangebracht rond de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het wordt meestal in het voorjaar aangebracht en vernieuwd in het najaar. Mulchen helpt de plant gezond te houden en bevordert de groei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is het meest geschikt. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de planten te controleren op insecten, slakken en schimmels. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van plagen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine gebruikt worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.