Helleborus x hybridus Viv Ariana

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en levendige uitstraling in de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden. Het is een populaire keuze onder tuinliefhebbers vanwege zijn winterhardheid en lange bloeiperiode.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is aan te raden om hem te beschermen bij extreme kou of langdurige vorst. Tuinplanten hebben over het algemeen een goede weerstand tegen koudere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig bemesting en is bestand tegen de meeste ziekten en plagen. Regelmatig water geven en jaarlijks snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is een ruimte van ongeveer 30-40 cm per plant ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Plant ze op een afstand van 40-50 cm van elkaar voor een mooie en gezonde groei.

  Ja, Helleborus x hybridus Viv Ariana groeit goed in de schaduw. Deze plant staat bekend om zijn vermogen om te gedijen in schaduwrijke omgevingen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen met weinig zonlicht.

  De plant heeft weinig water nodig en moet niet te vaak worden bewaterd. Het is voldoende om de grond licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar in de bloemen. Het trekt deze insecten aan om te bestuiven en te helpen bij de voortplanting van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor insecten en vogels. Daarnaast kunnen bestuivers, zoals bijen en vlinders, profiteren van de bloemen. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen bij het bevorderen van een gezonde natuurlijke omgeving.

  De Helleborus x hybridus Viv Ariana bloeit van januari tot en met april en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  De "Helleborus x hybridus Viv Ariana" kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Helleborus planten behoren tot de giftige plantenfamilie en zijn niet eetbaar. Het consumeren van deze planten kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om deze planten niet in je voedsel te verwerken.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door de bladeren en bodembedekking die geluidsgolven absorberen. Het is een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • De Helleborus x hybridus Viv Ariana hoeft niet gesnoeid te worden. Dode bladeren kunnen in het voorjaar verwijderd worden om de plant er mooier uit te laten zien. Snoei bloemstelen af na de bloei om de energie van de plant naar de wortels te laten gaan.

  De Helleborus x hybridus Viv Ariana heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in water staan. Geef de plant water op de bodem en vermijd bladnat.

  De Helleborus x hybridus Viv Ariana gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De Helleborus x hybridus Viv Ariana gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te veel direct zonlicht. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen winterse omstandigheden, kan je een laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Geef de plant ook voldoende water voordat de vorstperiode begint. Als de plant in een pot staat, kan je deze naar een beschutte plek verplaatsen, zoals een garage of kas.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef in het voorjaar wat organische mest. Besproei de plant regelmatig bij droogte.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed groeien in normale tuingrond. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot het verbranden van de wortels.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Bladmulch, compost of boomschors kunnen geschikt zijn voor deze tuinplanten. Het aanbrengen van een laag mulch in het voorjaar kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade en de wortels te beschermen.

  De Helleborus x hybridus Viv Ariana gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen bladluizen met een milieuvriendelijke zeepoplossing worden behandeld. Regelmatig controleren op ongedierte en planten gezond houden kan verdere plagen helpen voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.