Hydrangea macrophylla Hi Canal

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hydrangea macrophylla Hi Canal is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot leven. Het is een tuinplant die seizoensgebonden veranderingen doormaakt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren. Hydrangea macrophylla Hi Canal is een mooie toevoeging aan de tuin en zal goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hi Canal is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant jaarlijks te snoeien voor een optimale groei. Deze tuinplant gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond en halfschaduw.

  Deze plant heeft ongeveer een meter of meer ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is voor een optimale groei. Plant ze op een afstand van minimaal 50 cm van andere planten.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hi Canal groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwtolerante plant die goed gedijt met minder zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  De Hydrangea macrophylla Hi Canal heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Water geven in de vroege ochtend of late avond wordt aangeraden om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Hydrangea macrophylla Hi Canal is bevorderlijk voor biodiversiteit dankzij de grote bloemen die insecten aantrekken. Ook biedt de plant beschutting voor kleine dieren. Het is dus positief voor de diversiteit in de tuin.

  De Hydrangea macrophylla Hi Canal bloeit van juni tot september en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hi Canal kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Een goed doorlatende grond is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Nee, de Hydrangea macrophylla Hi Canal is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn en gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het wordt aanbevolen om enkel planten te eten die specifiek als voedsel zijn gekweekt.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hi Canal heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en zo een zekere mate van geluidsdemping bieden. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen. Over het algemeen wordt deze plant niet specifiek gekweekt voor zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • De beste tijd om de plant te snoeien is direct na de bloei in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei te bevorderen. Snoei de plant tot ongeveer 20-30 cm boven de grond voor een gezonde en volle groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  Potgrond is essentieel voor de groei en bloei van tuinplanten zoals deze. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Geef regelmatig water en bemest de plant indien nodig voor een gezonde groei.

  . Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is en rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd drassige of te droge grond om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Hydrangea macrophylla Hi Canal gedijt het best op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en vermijd te felle middagzon. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door bijvoorbeeld een beschermende laag rondom de plant te creëren. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd overtollig vocht om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen in het voorjaar en verwijder eventuele beschadigde takken. Bemest de plant jaarlijks met compost of meststoffen voor bloeiende planten.

  De Hydrangea macrophylla Hi Canal heeft behoefte aan een voedzame bemesting om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor zuurminnende planten en bemest in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om een dikke laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten zoals Hydrangea macrophylla Hi Canal, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het is ook belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Ten slotte kan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin helpen om natuurlijke vijanden van plaaginsecten aan te trekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.