Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' is een langzaam groeiende conifeer met opvallend geelgroene bladeren die in de winter dieprood kleuren. De plant heeft een piramidale vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 7 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en goed bestand is tegen koude temperaturen. De 'Stewartii' is geschikt voor gebruik als solitair in de tuin of als haagplant. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei en behoudt de mooie kleuren van de bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' is een groenblijvende plant. Deze tuinplant behoudt zijn groene bladkleur gedurende het hele jaar, wat zorgt voor kleur en structuur in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig snoei nodig en gedijt goed in vochtige grond. Zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en objecten, zodat de groei niet belemmerd wordt. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. De groei kan minder snel verlopen in diepe schaduwrijke plekken. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en ontwikkeling.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende vocht krijgt.

  Ja, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de geurige bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Het kan helpen om biodiversiteit in de tuin te bevorderen en nuttige insecten aan te trekken.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' trekt vogels en insecten aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. De plant biedt schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' bloeit niet en produceert geen bloemen. Deze plant is voornamelijk bekend om zijn opvallende geelgroene bladeren met een blauwe ondertoon. Het is een groenblijvende conifeer die het hele jaar door kleur toevoegt aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt over het algemeen niet gebruikt voor consumptie. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn opvallende geelgroene bladeren. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte groei en dikke naalden. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin. Het is daarom een goede keuze als u op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt.

 • Het is aan te raden om Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' licht te snoeien om de vorm en groei te bevorderen. Snoei dode, beschadigde of zieke takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Vermijd zware snoei, omdat dit de vorm en gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tijd hebben om te drogen voordat de nacht valt.

  Tuinplanten zoals de Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de plant om genoeg ruimte te hebben om te groeien.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en lichtzuur tot neutraal van pH. Zorg ook voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen voor een optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  "Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en harde wind. Ingepakte planten met bijvoorbeeld jute of vliesdoek kunnen helpen om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, omdat uitdroging in de winter kan leiden tot beschadiging van de plant."

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in een vochtige, goed doorlatende grond. Snoei eventueel dode of beschadigde takken in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar behoefte aan een algemene meststof met een hoger stikstofgehalte. Gebruik een organische of langzaam werkende meststof om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking.

  Mulch houdt de grond vochtig en onderdrukt onkruidgroei rondom deze tuinplant. Het zorgt voor een gezonde groei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden preventieve maatregelen te nemen zoals regelmatig inspecteren op aanwezigheid van insecten en eitjes. Als er sprake is van een plaag, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of spray met een milde zeepoplossing helpen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te snoeien en de juiste hoeveelheid water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stewartii' is een langzaam groeiende conifeer met opvallend geelgroene bladeren die in de winter dieprood kleuren. De plant heeft een piramidale vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 7 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en goed bestand is tegen koude temperaturen. De 'Stewartii' is geschikt voor gebruik als solitair in de tuin of als haagplant. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei en behoudt de mooie kleuren van de bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.