Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia', også kendt som Lawson cypress 'Tamariscifolia', er en langsomt voksende, elegant konifer med en karakteristisk pyramidal form. Denne sort har sølvblå og fint strukturerede nåle, hvilket giver planten et elegant udseende. 'Tamariscifolia' er velegnet som solitær i haven, men også som hækplante. Denne cypres trives bedst på en solrig placering og trives i veldrænet jord. På grund af dens specielle farve og form er Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia' en blikfang i enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder derfor sine blade hele året rundt. Dette giver struktur og farve i haven, selv i vintermånederne. Det er et smukt tilskud til haven og giver et grønt udseende.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at give ekstra beskyttelse under streng frost, såsom en beskyttelsespose. Det er en haveplante, der trives godt i vores klima.

  Denne plante er rimelig nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for tilstrækkelig vand og sollys og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Generelt set er det en stærk og sund haveplante.

  For denne plante anbefales det at give cirka 2,5 meter plads til optimal vækst og udvikling. Vær opmærksom på, at planten også får tilstrækkeligt med lys og fugt for at trives godt i haven. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du vælger plantelokation.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. For meget skygge kan hæmme væksten og få bladfarven til at falme. Det anbefales derfor at plante denne plante et solrigt sted.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia' har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men heller ikke bliver for vandet. Tjek regelmæssigt jordfugtigheden og juster vandingsfrekvensen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et godt valg til en have, der bidrager til biodiversiteten.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker fugle med sine skjulesteder og fødekilder. Derudover hjælper planten med at holde luften ren og tiltrække bier med sin pollen og nektar. Det skaber derfor en varieret miljø og bidrager til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i april og maj måneder og varer i flere uger.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia' trives godt i fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt på solrige steder. Sørg dog for tilstrækkelig vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage dele af denne plante, da det muligvis kan være giftigt for mennesker og dyr. Det anbefales kun at spise planter, der er specifikt dyrket til at blive spist.

  Ja, denne plante har et tæt bladlæg, der kan hjælpe med at dæmpe lyd. Det kan bidrage til at absorbere lyd og skabe en lidt mere støjsvag ​​miljø.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret for at bevare sin form. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær grenene tilbage lige over en sund knop. Sørg for god luftcirkulation ved ikke at lade planterne vokse for tæt sammen.

  Den "Tamarisk" dværgcypres foretrækker fugtig jord, især under tørre perioder. Giv regelmæssigt vand, men undgå at rødderne konstant står i vand for at undgå rodrot. Hæld vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på nålene.

  Have duftblomster som "Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia'" brug for pottemuld med god dræning for at trives. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld, der er egnet til nåletræer, og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig for denne plante. Det er vigtigt, at jorden er rig på humus og næringsstoffer. Derudover foretrækker planten en sur jord.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggeagtigt sted i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men hold planten tilstrækkeligt fugtig. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at mulche den med et tykt lag organisk materiale, såsom blade eller halm. Det er vigtigt at beskytte plantens rødder mod frost og udtørring. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden vinteren begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig jord. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen. Giv ekstra vand i tørre perioder.

  Brug en generel gødning til nåletræerne om foråret. Undgå overgødning for at forhindre skador på planten. Hold jorden godt fugtig efter gødskning.

  Mulch lavet af organisk materiale som barkflis eller kompost er gavnligt for jorden og hjælper med at bevare fugtigheden omkring rødderne af denne haveplante. Det hjælper også med at undertrykke ukrudtsvækst og beskytter planten mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring plantens base årligt.

  Planten foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv. Brug af kalkholdige gødninger bør undgås for at opretholde optimale vækstforhold.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere bladene og grenene for tegn på insekter eller sygdomme. Det anbefales også at sprøjte planten regelmæssigt med et naturligt insektmiddel, som f.eks. en blanding af vand og neemolie. Fjern også regelmæssigt døde blade og grene for at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia', også kendt som Lawson cypress 'Tamariscifolia', er en langsomt voksende, elegant konifer med en karakteristisk pyramidal form. Denne sort har sølvblå og fint strukturerede nåle, hvilket giver planten et elegant udseende. 'Tamariscifolia' er velegnet som solitær i haven, men også som hækplante. Denne cypres trives bedst på en solrig placering og trives i veldrænet jord. På grund af dens specielle farve og form er Chamaecyparis lawsoniana 'Tamariscifolia' en blikfang i enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.