Helleborus Viv Fenna

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor een blijvend groene uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een ideale keuze voor het toevoegen van structuur en kleur aan de tuin, ongeacht het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen voor de winter om vorstschade te voorkomen. Eventueel kan de plant beschermd worden met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud, omdat hij weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Deze plant heeft weinig last van ziekten en plagen.

  De Helleborus Viv Fenna heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige of halfschaduw plek te planten voor optimale groei.

  Ja, Tuinplanten zoals Helleborus Viv Fenna kunnen goed groeien in de schaduw. Ze gedijen zelfs beter in schaduwrijke omgevingen en kunnen verbranden als ze te veel zonlicht krijgen. Zorg voor een vochtige, goed gedraineerde bodem voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te nat. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het zijn belangrijke bestuivers voor deze plantensoort. Het is een goede keuze voor in de tuin als je graag vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, de Helleborus Viv Fenna is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt door de bloemen en zaden. Daarnaast biedt het beschutting aan kleine dieren in de tuin. Het draagt bij aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  De "Helleborus Viv Fenna" bloeit meestal in de maanden februari tot en met maart. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden bij zonnig weer. Geef de plant voldoende water om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Helleborus Viv Fenna is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Helleborus Viv Fenna heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stelen. Dit kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving. Het kan echter niet dezelfde geluidsdempende effecten bieden als bijvoorbeeld een speciale geluidswal.

 • De Tuinplanten kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden door de uitgebloeide bloemen en beschadigde bladeren te verwijderen. Verwijder ook eventuele dode of zieke takken om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor Tuinplanten met toegevoegde meststoffen. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de plant om te groeien en dat er voldoende drainagegaten aanwezig zijn om wortelrot te voorkomen. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingstoffen en een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van organisch materiaal.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw, op een vochtige, goed doorlatende bodem. Vermijd te felle zon en zorg voor bescherming tegen de harde wind. De plant is geschikt voor zowel tuinperken als potten op het terras.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme vorst door middel van bijvoorbeeld een laag mulch. Zorg er tevens voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudere maanden om rotting te voorkomen. In het voorjaar kan de bescherming weer worden verwijderd.

  Je kunt de plant het beste planten in vochtige, goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw tot schaduw. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en voeg in het voorjaar wat organische mest toe voor een goede groei. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren in het voorjaar weg.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken en deze geleidelijk te verspreiden over de hele groeiperiode. Een evenwichtige meststof met een gemiddelde tot hoge concentratie stikstof, fosfor en kalium is geschikt voor een gezonde groei en bloei. Vermijd het gebruik van te veel meststoffen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het aanbrengen van mulch in het voorjaar kan de plant helpen om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt gelegd.

  De plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kan je neemolie gebruiken, dit middel is effectief tegen diverse soorten ongedierte zoals luizen en trips. Een andere optie is het besproeien met een oplossing van water en groene zeep, dit kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte op de plant. Zorg ervoor dat je regelmatig de plant controleert op eventueel aanwezig ongedierte en indien nodig direct actie onderneemt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.