Helleborus Viv Rosanna

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Dit maakt hem ideaal voor een blijvende kleur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. In de winter kunnen de bloemen van de plant afsterven, maar de plant komt in het voorjaar gewoon weer terug.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de tuin. Het enige wat nodig is, is af en toe wat water en eventueel wat meststoffen.

  Voor de Helleborus Viv Rosanna heeft u ongeveer 30 cm ruimte nodig in de border. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten zodat de Helleborus genoeg ruimte heeft om te groeien. Zorg ook voor een goede afwatering om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt. Schaduwrijke plekken in de tuin zijn ideaal voor deze plant.

  De Tuinplanten die behoefte hebben aan regelmatig water geven, hebben gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die ze produceren en de bloemvorm die aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. Hierdoor kan de plant bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen levert waar bijen en vlinders op afkomen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat verschillende diersoorten kan aantrekken. Tot slot draagt het bij aan een gezonde bodem en een natuurlijke omgeving.

  Deze plant bloeit meestal van januari tot en met maart en de bloei kan wel tot 8 weken duren. Het is dus vooral in de wintermaanden een mooie toevoeging aan de tuin.

  Deze plant kan het beste groeien in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en kan gevoelig zijn voor te veel zonlicht. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen directe zonnestralen om optimale groei te bevorderen. Het is niet geschikt om volle zon te ontvangen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om enkel planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de "Helleborus Viv Rosanna" heeft een bladerdek dat geluid kan absorberen, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met andere geluidsdempende planten zoals de bamboe of de conifeer. Het is dus geen zeer effectieve geluidsdempende plant.

 • De plant kan gesnoeid worden na de bloei om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Snoei tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren terecht komt om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond gemengd met wat organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel voldoende vochtig blijft. Het is aan te raden om de potgrond 1-2 keer per jaar te vervangen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en vermijd wateroverlast. Een regelmatige bemesting bevordert de groei en bloei van deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste in een lichtbeschaduwde plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Om deze plant te beschermen tegen de winter, kun je een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aanbrengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Mocht het echt extreem koud worden, kun je overwegen om een beschermende doek of jutezak over de plant te leggen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. In het voorjaar kunnen de bloemstengels worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goede bemesting. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een gezonde groei en mooie bloei. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch helpt de grond vochtiger te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan in het voorjaar worden aangebracht rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam of bladeren van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Helleborus Viv Rosanna heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bevordert een gezonde ontwikkeling van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op beestjes en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken door bloemen te planten die hen aantrekken. In extreme gevallen kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.