Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Lucky Lips Lisa is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige tweekleurige bloemen. De bloemen hebben een witte basis en zijn omrand met een opvallende framboosroze kleur. Deze plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en is perfect voor in borders, potten en bloembakken. Lucky Lips Lisa bloeit van het late voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Een mooie en kleurrijke toevoeging aan jouw tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter grotendeels uitvallen. Het is een tuinplant die afhankelijk van het seizoen kan bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Dit type Dianthus heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en dat er voldoende waterafvoer is in de grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant te bemesten voor optimale groei.

  Dianthus planten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zullen ze echter minder bloemen produceren en kunnen ze minder compact groeien. Het is dus aan te raden om ze in een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Dianthus plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van insectenpopulaties. Let op: niet alle individuele planten zullen eventueel vlinders of bijen aantrekken, maar over het algemeen is deze soort populair bij bestuivers.

  Dianthus planten trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpen ze ook andere nuttige insecten aan te trekken. Het regelmatig schoonhouden van de plant helpt deze dieren te voorzien van voedsel en een veilige omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende water en voedingsstoffen om de gezondheid te bevorderen.

  Nee, de plant Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig voor consumptie worden beschouwd.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Andere planten zijn wel geschikt voor geluidsdemping, zoals bijvoorbeeld bamboe of klimop.

 • Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant gezond te houden. Verwijder eventuele dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei niet te diep, zodat de plant volgend jaar weer kan bloeien.

  De Dianthus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De potgrond voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor deze tuinplant.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplanten kunnen zowel in borders als in potten worden geplant.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de grond bevriest. Je kunt de plant beschermen door een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of een koude kas.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig plantenvoeding.

  Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen en eventueel in de zomer een lichte dosis. Zorg ervoor dat de meststoffen zowel stikstof, fosfor en kalium bevatten voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten zoals deze om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, schors of bladeren en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, vermijd contact met de stam. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lisa is neutraal tot licht alkalisch. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Zorg voor een goede bodemstructuur en voldoende voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de dianthus kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals nematoden, roofmijten of lieveheersbeestjes. Deze natuurlijke vijanden kunnen helpen bij het bestrijden van plagen zoals bladluizen, trips en witte vlieg. Voorkom overbemesting en houd de planten goed verzorgd om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dianthus Lucky Lips Lisa is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige tweekleurige bloemen. De bloemen hebben een witte basis en zijn omrand met een opvallende framboosroze kleur. Deze plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en is perfect voor in borders, potten en bloembakken. Lucky Lips Lisa bloeit van het late voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Een mooie en kleurrijke toevoeging aan jouw tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.