Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant is ideaal voor in de tuin of in potten op het terras.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond, en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft en niet te dicht op andere planten staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het aantrekken van vlinders en bijen draagt bij aan bestuiving en biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor mensen die graag vlinders en bijen in hun tuin willen verwelkomen.

  Ja, Dianthus planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze bijen en vlinders aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze zorgen voor een variatie aan insecten in de tuin en dragen zo bij aan de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende planten in de tuin te hebben die bijdragen aan het ecosysteem.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara bloeit vanaf mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Nee, Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie.

  Ja, Dianthus planten hebben de eigenschap om geluid te dempen door hun dichte groei en bladeren. Dit zorgt voor een betere akoestiek in de omgeving waar ze geplant zijn. Het effect is echter minimaal en hangt af van de grootte en dichtheid van de planten.

 • Snoei de plant na de bloei lichtjes terug om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder ook dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur een scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Voorkom dat de plant uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en verkiest een bodem met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast. Het regelmatig toevoegen van organische meststof kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lara houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze plant kan zowel in borders als in potten worden geplaatst.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst kunnen beschermd worden door een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kunnen planten worden afgedekt met doeken of speciale winterhoezen. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant deze in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de plant met natte voeten staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals dianthus hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulch zoals compost, bladeren of boomschors. Herhaal dit elk jaar in het voorjaar.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zal helpen om optimale groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Dianthus plants zijn over het algemeen resistent tegen ongedierte, maar kunnen soms last hebben van bladluizen. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of met een milieuvriendelijke insecticide. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en neem indien nodig maatregelen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.