Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die in de lente opnieuw zal uitlopen en bloeien.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op elkaar te zetten om voldoende lucht- en lichtcirculatie te garanderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden beperkt. Het is aan te raden om de plant in een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Dianthus plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om het aantrekken van bijen en vlinders vanwege hun zoete nectar en felgekleurde bloemen. Ze kunnen een mooie aanvulling zijn op elke tuin die wil genieten van het gezelschap van deze bestuivers.

  Ja, de plant Dianthus draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het helpt bij het bevorderen van de diversiteit van bestuivers in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena bloeit normaal gesproken van mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan echter variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen blijven meestal enkele weken tot een maand lang in bloei.

  Ja, Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren, aangezien het mogelijk giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Verjong de plant door oude, houtige stengels bij de basis weg te knippen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Water geven in de ochtend is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena heeft het liefst goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd zware, compacte of zure grond. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Voor Tuinplanten zoals de "Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena" is winterbescherming belangrijk. Bedek de plant met bladeren of stro en vermijd te veel vocht rond de wortels. Containerplanten kunnen worden verplaatst naar een beschutte plek.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een organische meststof voor een langdurige voeding en een gezonde groei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rond de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant wordt gelegd. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lena heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van compost kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  In het algemeen kunnen insectenplagen zoals bladluizen en trips voorkomen worden door regelmatig de plant te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Als er ernstige schade optreedt, kunnen biologische of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar altijd volgens de gebruiksaanwijzing.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.