Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant "Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola" is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter. Het is dus aan te raden om extra aandacht te besteden aan bescherming tijdens koude periodes.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola is winterhard tot -5 graden Celsius. De plant kan dus temperaturen weerstaan tot onder het vriespunt. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen tegen kou.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola is over het algemeen een makkelijk te onderhouden tuinplant. Zolang deze regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  "Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola" heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende afstand heeft tot andere planten om zich optimaal te ontwikkelen. Plant de Dianthus in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een goede groei en bloei. Een plek in de schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola heeft gemiddeld twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en niet uitdroogt tussen de gietbeurten. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het kan dus zeker vlinders en bijen naar je tuin lokken.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola draagt bij aan de biodiversiteit door zijn bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Door het planten van deze tuinplant help je bij het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin.

  "Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola" bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige locaties. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven als deze in de volle zon staat.

  Nee, Dianthus planten worden niet als eetbaar beschouwd. Het wordt aanbevolen om ze niet te consumeren. Let op dat sommige tuinplanten giftig kunnen zijn voor mens en dier.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • De Dianthus plant moet regelmatig worden gesnoeid om de bloei te stimuleren en de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange stelen terug om compact te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is het best geschikt voor een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de potgrond om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is een goed doorlatende en vruchtbare bodem ideaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Eventueel kan compost worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te veel natte voeten heeft. Beschermd de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de plant te leggen. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan een beschermende doek over de plant worden geplaatst tijdens strenge vorstperiodes.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Het is aan te raden om de planten tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te mesten met vloeibare meststoffen, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is belangrijk om de planten niet te overbemesten om schade te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken voor een gezonde groei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors, en breng een laag van 5-7 centimeter aan rond de planten. Het mulchmateriaal moet de wortels van de plant niet bedekken.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een pH-meter kan helpen bij het controleren van de zuurgraad van de bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips Lola, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ongedierte zoals bladluizen kunnen ook met de hand verwijderd worden door ze af te spoelen met water of ze fysiek te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.