Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de zomermaanden en zich goed ontwikkelt in de volle zon.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Tuinplanten kunnen verschillende gradaties van winterhardheid hebben.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts matige verzorging zoals regelmatig water geven en enkele keren per jaar bemesten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de bloei te bevorderen en de plant gezond te houden. De plant gedijt goed in een zonnige tot halfbeschaduwde locatie met goed doorlatende grond.

  De Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en goed te gedijen in de tuin. Houd rekening met de groeisnelheid en de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Dianthus planten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in lichte schaduwrijke plekken. De bloei kan echter minder uitbundig zijn in de schaduw. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant in de zon te zetten.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun zoete geur en heldere kleuren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips is een aantrekkelijke tuinplant die bijen en vlinders aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het planten van Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in de omgeving te vergroten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en draagt bij aan de natuurlijke balans.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn lange bloeitijd en mooie bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. De plant zal een mooie bloei vertonen wanneer deze voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het consumeren van Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, in het algemeen hebben planten een geluidsdempend effect, maar het is waarschijnlijk minimaal. Planten zoals Dianthus kunnen helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren.

 • Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloemknoppen te bevorderen. Snoei aan het einde van de winter de plant lichtjes terug om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant water aan de basis en vermijd bladnatting om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Zorg voor regelmatig water geven en bemesten voor een gezonde groei.

  In de winter kan het nodig zijn om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet te nat staat. Eventueel kan een vliesdoek of speciale winterbescherming worden gebruikt om de plant extra te beschermen tegen kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant jaarlijks een meststof voor bloeiende planten.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond en sterk te blijven groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aanbevolen om Dianthus (Allwoodii Grp) Lucky Lips te mulchen met organisch materiaal zoals compost of stro om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt ideaal geacht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Deze kunnen bestreden worden met biologische middelen of door het besproeien met water en zeep. Voorkom een te vochtige omgeving om schimmelziekten te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.