Gaultheria Florry

Gaultheria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die ook in de winter groen blijft. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de koudere maanden.

  Gaultheria Florry is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus lichte vorst verdragen, maar het is aan te raden om bij strenge vorst bescherming te bieden. Het is een geschikte tuinplant voor Nederlandse winters.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig wat bijvoeding. Snoei indien nodig in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals Gaultheria Florry hebben over het algemeen ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om ongeveer 30-40 cm ruimte tussen de planten te laten, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd er rekening mee dat de planten ook in de breedte kunnen groeien, dus zorg voor voldoende ruimte in alle richtingen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  De plant is niet bekend als een vlinder- of bijenlokkende plant. Het trekt deze insecten niet specifiek aan.

  Ja, de plant Gaultheria Florry is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die insecten aantrekken voor bestuiving. Daarnaast kan hij dienen als schuilplaats voor kleine dieren en vogels. Tot slot draagt de plant bij aan de diversiteit in de tuin en zorgt voor een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt in zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als het erg warm is. In de winter kan de plant beter worden beschermd tegen felle zonnestralen.

  Ja, de bessen van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in jam, sap en desserts. Het is belangrijk om zeker te zijn dat de plant niet behandeld is met schadelijke chemicaliën voordat je de bessen consumeert.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en flexibele takken die geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Het is een ideale keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het terras.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide takjes weg te knippen. Knip ook eventuele lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond met toegevoegde meststoffen zorgt voor een goede groei en bloei van de plant.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft en dat er voldoende humus aanwezig is. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te mulchen om de kwaliteit te behouden.

  De plant gedijt het beste op een lichte plek met direct zonlicht of halfschaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan het ook helpen om de plant te beschermen tegen de koude wind door een beschermende doek of hoes over de plant te plaatsen. Vergeet niet om de bescherming in het voorjaar te verwijderen om nieuwe groei niet te belemmeren.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd en heeft een voorkeur voor vochtige grond. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen. Gebruik mulch om de wortels koel en vochtig te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en helpt onkruidgroei te verminderen. Het kan ook dienen als isolatie voor de wortels in koudere seizoenen. Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de planten, maar niet direct tegen de stam of basis.

  De Gaultheria Florry gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Investeer daarom in bodemtestkits om de zuurgraad van de bodem te meten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van schade of insecten. Indien nodig kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of de plant besproeien met een oplossing van zeep en water. Voorkom ook dat de plant te nat staat, dit kan namelijk ongedierte aantrekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.