Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red

Saxifraga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Deze plant is een bladverliezende tuinplant.

  Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red is winterhard tot -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan goed overleven in koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om de beste resultaten te behalen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden. Daarnaast heeft de plant weinig extra zorg nodig.

  Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels goed kunnen groeien en de plant gezond blijft. Zorg er dus voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en te groeien.

  De Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw. Een schaduwrijke plek kan de groei van de plant belemmeren en de bloei verminderen. Kies daarom een locatie met voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Je kunt het beste de grond van de plant licht vochtig houden door regelmatig water te geven. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral in warme periodes. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit ondersteunen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door onderdak en voedsel te bieden aan insecten, vogels en andere dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in je tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Ook kunnen planten helpen bij het bestuiven van andere plantensoorten.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is raadzaam om de plant te voorzien van voldoende bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het wordt gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de omgeving te verminderen.

 • Het is niet nodig om Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red te snoeien, omdat de plant van nature een compacte en bossige vorm heeft. Als de plant te groot wordt, kunnen verouderde bloemstengels worden weggeknipt om de groei te bevorderen. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals "Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red" is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met stro, bladeren of mulch om deworteling te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen de koude wind en vorst. Geef de plant voldoende water voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze Saxifraga hebben baat bij een lichte bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot grotere bladeren en minder bloemen.

  Mulchen is aan te bevelen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch zoals bladeren of boomschors en breng een laag aan van ongeveer 5-8 cm rond de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet recht tegen de stengels of bladeren van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Saxifraga (Arendsii Grp) Marto Red, kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep, het planten van knoflook of uien in de buurt van de planten, of het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes om de plagen onder controle te houden. Let ook op de algemene gezondheid van de plant, want gezonde planten zijn vaak beter bestand tegen plagen. Als het probleem ernstig is, overweeg dan om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.