Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red

Saxifraga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor ziet de plant er zelfs in de winter nog steeds groen uit. Dit maakt het een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Overwinteren op een beschutte plek is aan te raden.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. De plant heeft voldoende licht nodig, maar kan ook in de halfschaduw groeien.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte te laten tussen de individuele planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met de groeiwijze en het uiteindelijke formaat van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei wat minder zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege hogere temperaturen.

  Ja, Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om een gezonde populatie vlinders en bijen te ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn bloemen. Het helpt de diversiteit van planten in tuinen te vergroten en draagt bij aan een gezonde ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Eenmaal uitgebloeid kan de plant nog wel attractief blijven door zijn bladeren.

  Ja, de Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red kan goed tegen de volle zon. Hij heeft echter ook wat schaduw nodig, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om planten alleen te eten als je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Ja, de plant is geluidsdempend. Het dichte bladerdek zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin.

 • Je kunt de bloemstelen van deze plant na de bloei tot aan de basis terugsnoeien om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar de hele plant lichtjes om een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een droge grond staat.

  De plant prefereert goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met wortels in het water staat.

  De Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor optimale groei en bloei.

  De Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant gedijt goed in rotstuinen, borders of potten op een plek waar het niet te nat is. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  In de winter is het goed om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de basis aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een optimale groei.

  Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Mulchen van tuinplanten helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook bescherming bieden tegen extreme temperaturen en de wortels helpen om gezond te blijven. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost voor een effectieve mulchlaag.

  Deze plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Saxifraga (Arendsii Grp) Ice Colours Red, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen, en deze indien nodig te verwijderen. Tot slot kan het gebruik van neemolie of een milde zeepoplossing helpen om ongedierte effectief te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.