Teucrium fruticans Indyho

Teucrium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat het kleur en structuur geeft, zelfs in de wintermaanden. Het zorgt voor een groene uitstraling en privacy het hele jaar door.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om extra bescherming te bieden bij lagere temperaturen. Deze plant is geschikt voor tuinen in Nederland en België.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, zolang hij voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgt. Snoei de plant af en toe om de vorm te behouden en verwijder dode bladeren. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en ziekten.

  De plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Nee, Tuinplanten zoals Teucrium fruticans Indyho groeien het beste in de volle zon. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtigheid te controleren door met je vinger in de grond te voelen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten, vogels en andere dieren. Het is daarom positief voor biodiversiteit om Tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloei kan duren tot ongeveer 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Deze plant kan goed groeien in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in de tuin vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Inname kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, heesters zoals ik kunnen helpen om geluid te absorberen door geluidstrillingen te verminderen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin. Mijn dichte bladeren en takken fungeren als een natuurlijke buffer tegen geluidsoverlast. Het planten van meerdere heesters in uw tuin kan bijdragen aan een stillere buitenruimte.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dood hout en snoei takken terug om de vorm en grootte te behouden. Snoei regelmatig om de plant gezond en compact te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Een mix van potgrond en zand kan de drainage verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt.

  De Teucrium fruticans Indyho gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg voor beschutting tegen harde wind om uitdroging te voorkomen. Kan ook goed gedijen in een pot op een zonnig balkon of terras.

  Tuinplanten kunnen extra bescherming nodig hebben tegen vorst in de winter. Dit kan door de plant af te dekken met winterbescherming zoals vliesdoek of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude temperaturen om schade te voorkomen.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Hij heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. In de winter kan wat bescherming tegen vorst nodig zijn.

  Tuinplanten hebben baat bij bemesting in het voorjaar om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontworpen voor tuinplanten. Overbemesting kan schadelijk zijn, volg daarom altijd de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rondom de planten in de tuin, waaronder tuinplanten. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet licht zuur tot neutraal zijn (pH 6,0-7,0) voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van Tuinplanten belemmeren.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Deze insecten kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze fysiek te verwijderen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plaaginsecten is aan te raden om snel in te grijpen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.