Armeria pseudarmeria Dreameria

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het ook in de winter kleur en textuur biedt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst. De plant is geschikt voor tuinen met milde winters.

  Ja, de Armeria pseudarmeria Dreameria is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de zon. Regelmatig snoeien zorgt voor een mooie groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze goed kunnen groeien en elkaar niet verstikken. Houd rekening met de groei en verspreiding van de plant bij het plannen van de ruimte in de tuin.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft matig water nodig, dus geef hem gemiddeld één keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dus laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas het watergeven zo nodig aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen met nectar en kleurrijke uitstraling. Hierdoor draagt de plant bij aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit doordat het bloemen produceert die insecten en vlinders aantrekken. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt het ook beschutting aan kleine dieren.

  Deze plant bloeit in de maanden mei, juni en juli en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  Nee, de Armeria pseudarmeria Dreameria plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen doordat het bladeren en stevige structuur heeft. Het kan helpen om het geluid in de omgeving te verminderen.

 • Snoei de plant na de bloei door de uitgebloeide bloemstengels af te knippen. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm te behouden.

  De Tuinplant "Armeria pseudarmeria Dreameria" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende, lichtzure potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, zodat de wortels niet gaan rotten. Je kunt ook speciale potgrond voor borderplanten gebruiken.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. De plant is geschikt voor in de tuin.

  Om de winter te overleven heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met bladeren of stro. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen om deze te beschermen tegen koude wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met universele meststoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen van deze plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 centimeter aan rond de basis van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld turf of zwavel. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en een verminderde groei van de plant.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water, voeding en zonlicht te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.