Dianthus Viva Magenta

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Dianthus Viva Magenta is niet groenblijvend. Het blad zal in de winter afsterven en in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. Het is een vaste plant die bloeit in de zomermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan goed overleven in de Nederlandse tuinen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant regelmatig water krijgt, zal hij goed groeien. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Je hebt ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om de plant voldoende te laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Plant ze niet te dicht op elkaar om concurrentie te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft één à twee keer per week water nodig, afhankelijk van de droogte. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de felgekleurde bloemen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de Dianthus Viva Magenta is goed voor biodiversiteit aangezien het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt ook een schuilplaats en voedsel voor verschillende soorten insecten. Het helpt op die manier om de diversiteit van het ecosysteem in de tuin te bevorderen.

  De "Dianthus Viva Magenta" bloeit meestal van mei tot en met juli en bloeit ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is. De plant kan goed gedijen in een zonnige border of pot op een zonnig terras.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Dianthus Viva Magenta heeft de eigenschap geluiden te dempen door middel van zijn bladeren en bloemen. Het kan dus helpen om geluid te absorberen in een tuinomgeving.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar oudere, houterige stelen kort af om de plant compact te houden. Verwijder beschadigde of dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Dianthus Viva Magenta gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De plant doet het het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de wortels kan verstikken. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht alkalisch is.

  De Dianthus Viva Magenta doet het goed op een zonnige standplaats. Zorg dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant kan buiten geplant worden in de border of in een pot op het terras.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Daarnaast kan een fleecehoes of speciale winterbescherming helpen om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant in een goed doorlatende grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Dianthus Viva Magenta heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste toepassing. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen kan helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze bloeiende plant. Het is aan te raden om organische mulch zoals compost of boomschors te gebruiken. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm rondom de plant, vermijd echter het direct contact met de stengels.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van een geschikte pH-waarde voor de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kun je regelmatig controleren op bladluizen, trips en slakken. Het is belangrijk om bladeren en planten regelmatig schoon te maken en eventueel te behandelen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het bevorderen van biodiversiteit in de tuin kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.