Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte en piramidale groeiwijze. De bladeren zijn groenblauw van kleur en staan dicht op elkaar langs de takken. Deze cultivar kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 6 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. 'Wisselii' is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die het hele jaar door groen wil blijven.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen. Het is echter wel aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm te behouden. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een volwassen exemplaar. Zorg ervoor dat er minstens 2 tot 3 meter ruimte is rondom de plant om voldoende licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het aanplanten.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omstandigheden en kan zelfs beter presteren in de schaduw dan in de volle zon. Het is belangrijk om te zorgen voor een vochtige grond en bescherming tegen harde wind en felle zon. De plant zal gedijen in een schaduwrijke tuin of onder bomen met dichte bladerdak.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, door het aantrekken van vogels en insecten draag je bij aan de biodiversiteit in je tuin. Het creëert een gezonde omgeving en bevordert het ecosysteem. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' bloeit niet en produceert geen bloemen.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon en heeft geen specifieke schaduw nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen. De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' gedijt goed in een zonnige omgeving.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen giftige planten consumeert. Het is beter om enkel planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft een dichte begroeiing die geluid kan dempen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant staat geplant. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • De plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Wees voorzichtig met het snoeien van de plant, aangezien dit invloed kan hebben op de groei en verschijning ervan.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en rijk aan voedingsstoffen. Een laag mulch bovenop de potgrond kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn om wateroverlast te voorkomen. Een neutrale tot lichtzure grond is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale ontwikkeling.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende en vruchtbare grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is aan te raden om tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst en kou. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met vliesdoek of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor tuinplanten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en ontwikkeling. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Het is aan te raden om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Mulch helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten zoals de 'Wisselii' Chamaecyparis lawsoniana is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep worden gebruikt, of kan handmatig plukken van de insecten een effectieve methode zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat het ongedierte zich verder verspreidt en de plant beschadigt.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Wisselii' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte en piramidale groeiwijze. De bladeren zijn groenblauw van kleur en staan dicht op elkaar langs de takken. Deze cultivar kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 6 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. 'Wisselii' is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.