Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea'

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' er en konifer med en markant gul farve, som holder hele året rundt. Planten vokser kegleformet og kan til sidst nå en betydelig højde. Den har fine, skællignende blade, der vokser tæt sammen og giver et fyldigt udseende. 'Aurea' trives godt i en fugtig og veldrænet jord og foretrækker en solrig placering. Denne plante er ideel til at skabe en farverig accent i haven eller som en solitær blikfang.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' er en stedsegrøn haveplante. Dette betyder, at planten beholder sine blade hele vinteren også.

  Denne plante er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Den er en robust haveplante, der er god til at klare kolde vintre. Det er ikke nødvendigt at give ekstra beskyttelse om vinteren.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og beskære den om nødvendigt. Denne plante kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud, så plant den et sted, hvor den kan blive mindst 3 meter høj og 2 meter bred. Sørg for, at den får tilstrækkeligt med lys og ikke er for tæt på andre planter. Giv også planten tilstrækkelig plads til at sprede sine rødder.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan denne plante have sværere ved at vokse, og farverne på bladene kan falme. Det anbefales derfor at placere denne plante et solrigt sted for optimal vækst.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' har brug for vand cirka en gang om ugen, især i varme og tørre perioder. Det er vigtigt, at jorden har god dræning for at undgå rodsyge. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og farven på dens blade. Det er en ideel tilføjelse til en have for at tiltrække og støtte disse insekter.

  Ja, denne plante er godt for biodiversiteten, fordi den tilbyder et naturligt skjulested for forskellige dyr som fugle og insekter. Derudover bidrager planten til mangfoldigheden af plantearter i haven, hvilket er gavnligt for økosystemet.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' blomstrer ikke, da det er en nåletræ. Det har dog gule skæl, der er synlige året rundt. Det er en stedsegrøn plante.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' trives godt i fuld sol og trives godt på solrige steder. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodrot.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at konsumere denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst kun at spise planter, der tydeligt er angivet som spiselige.

  Ja, den 'Aurea' variant af denne plante har egenskaben at dæmpe lyd takket være dens tætte løv og træagtige struktur. Dette gør planten til et godt valg for at skabe et lyddæmpende miljø i haven.

 • Planten kan beskæres for at bevare dens form og fjerne døde eller syge grene. Beskæring bør bedst udføres om foråret eller sommeren, når væksten er størst. Sørg for at bruge skarpe beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Undgå at lade planten stå med våde rødder for længe.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemuld ikke bliver for vådt, da dette kan forårsage rodskade. En let sur pH-værdi af jorden er ideel for en sund vækst af denne plante.

  Planten trives bedst i godt drænet, fugtig jord med en let sur til neutral pH-værdi. En frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale bidrager til en sund vækst og udvikling af planten. Pas på for meget våd eller for tør jord, da dette kan føre til stress og sygdomme hos planten.

  Planten trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde eller for tørre forhold. Beskyt planten mod hård vind, især om vinteren.

  For at beskytte planten mod kulde om vinteren, kan der lægges et lag muld rundt om rødderne. Det er også vigtigt at give planten rigeligt med vand inden frosten begynder. Det anbefales at beskytte planten mod hård vind og frost med f.eks. et beskyttende hylster.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen. Sørg for tilstrækkeligt med vand og næring i jorden. Placer planten på et solrigt eller halvskyggefuldt sted.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til haveplanter om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan være skadelig, så hold øje med den anbefalede dosering.

  Det anbefales at lægge et lag mulch omkring rodzonen af denne plante for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af organisk materiale som træflis, blade eller barkflis. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer direkte op mod plantens stamme for at undgå råd.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med gødning eller jordforbedringsmidler. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for væksten og sundheden af denne plante.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og skimmel. Du kan bruge naturlige rovdyr som mariehøns eller snyltehvepse til at bekæmpe skadedyr. Derudover kan du også regelmæssigt sprøjte planten med en neemolieopløsning for at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Aurea' er en konifer med en markant gul farve, som holder hele året rundt. Planten vokser kegleformet og kan til sidst nå en betydelig højde. Den har fine, skællignende blade, der vokser tæt sammen og giver et fyldigt udseende. 'Aurea' trives godt i en fugtig og veldrænet jord og foretrækker en solrig placering. Denne plante er ideel til at skabe en farverig accent i haven eller som en solitær blikfang.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.