Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula'

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is een sierlijke conifeer met een hangende groeiwijze, waardoor het lijkt alsof de takken naar beneden hangen. De naalden van deze plant zijn groen van kleur en hebben een fijne textuur. De 'Pendula' variant van de Chamaecyparis nootkatensis kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 4-5 meter en heeft een smalle, kegelvormige kroon. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Door zijn elegante en opvallende uiterlijk is de Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' een geliefde boom in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren het hele jaar door. Je zult dus altijd een mooie groene uitstraling hebben, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten tijdens koude winters.

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' vereist weinig onderhoud en is over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen. Het is echter belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht en goede grond. Het snoeien van de plant kan helpen om de vorm van de boom te behouden.

  Deze plant heeft ruimte nodig om vrij uit te groeien, met voldoende licht en lucht voor een gezonde ontwikkeling. Zorg voor een voldoende ruime plantplaats zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de takken vrij hangen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder dicht worden. Het is aan te raden om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei.

  Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' heeft wekelijks water nodig om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te droog is. Overmatig water geven moet vermeden worden.

  Ja, Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Deze plant trekt bestuivers aan en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor wie wil bijdragen aan het behoud van deze belangrijke insectenpopulaties.

  Ja, de plant Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren, zoals vogels en insecten. Daarnaast draagt de plant bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem. Het is dus zeker een goede keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' bloeit niet, omdat het een conifeer is. De plant produceert ook geen bloemen maar wel kleine kegelvruchten. Deze kegels zijn over het algemeen rijp in de herfstmaanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is niet eetbaar. Het is aan te raden om geen planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte bladerdek en hoge groei. Het is een goede keuze om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het balkon.

 • De beste tijd om deze plant te snoeien is in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken, en snoei eventuele ongewenste groei om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en gezondheid ten goede komen.

  De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond neutraal tot licht zuur is. Regelmatig mulchen helpt om de bodemkwaliteit te behouden.

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge bodem. Bescherm de plant tegen harde wind om breuk te voorkomen.

  De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Mulch rond de wortels kan helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuwval om schade te voorkomen.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden om wortelrot te voorkomen. Snoei dode takken in de lente en bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei. Plaats de plant op een beschutte plek in de halfschaduw voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Let op de specifieke behoeften van de plant en pas de bemesting hierop aan voor optimale groei en bloei.

  Mulchen rondom deze plant helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost voor een betere groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  De grond waar de plant groeit dient licht zuur tot neutraal te zijn, met een pH-waarde van rond de 5,5 tot 6,5. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de planten te inspecteren op plagen zoals bladluizen, spint en rupsen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is een sierlijke conifeer met een hangende groeiwijze, waardoor het lijkt alsof de takken naar beneden hangen. De naalden van deze plant zijn groen van kleur en hebben een fijne textuur. De 'Pendula' variant van de Chamaecyparis nootkatensis kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 4-5 meter en heeft een smalle, kegelvormige kroon. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Door zijn elegante en opvallende uiterlijk is de Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' een geliefde boom in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.