Chamaecyparis obtusa 'Aurora'

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis obtusa 'Aurora' is een langzaam groeiende dwergcipres met opvallend bontgekleurde naalden. De naalden zijn geelgroen van kleur met witte strepen en hebben een zachte textuur. Deze plant heeft een piramidale vorm en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Aurora' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Het is een prachtige toevoeging aan rotstuinen, borders of als solitaire eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Aurora' is groenblijvend met zijn mooie groene bladeren die het hele jaar door blijven zitten. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die het hele jaar door wat kleur nodig hebben. Het behoudt zijn aantrekkelijke groene uitstraling, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten of in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Chamaecyparis obtusa 'Aurora' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Chamaecyparis obtusa 'Aurora' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en objecten om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het liefst staat hij op een plek met wat beschutting tegen felle zon. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat.

  De Chamaecyparis obtusa 'Aurora' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, ongeveer 1-2 keer per week water geven in de zomermaanden en minder in de winter. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant heeft geen specifieke eigenschappen die vlinders of bijen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn dichte takken en bessen. Daarnaast biedt het schuilplaats en voedsel voor insecten en andere kleine dieren. Het toevoegen van diverse plantensoorten aan de tuin helpt de biodiversiteit te bevorderen.

  De "Aurora" bloeit niet, aangezien het een conifeer is. Deze plant bloeit dus niet in specifieke maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en is geschikt als tuinplant. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, de plant Chamaecyparis obtusa 'Aurora' is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie en kan zelfs giftig zijn. Het wordt gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, de plant Chamaecyparis obtusa 'Aurora' heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping bieden. Echter, voor optimale geluidsdemping worden planten met dicht gebladerte en een goede groeihoogte aanbevolen.

 • Deze plant kan worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en dood of beschadigd hout te verwijderen. Snoei in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Gebruik scherpe snoeischaren om een ​​schone snede te maken en beschadigingen aan de plant te minimaliseren.

  Houd de grond van de plant licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water in de zomermaanden, vooral tijdens droge periodes. Verminder de watergift in de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Chamaecyparis obtusa 'Aurora' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is aan te raden om in de winter de plant te beschermen tegen kou en harde wind door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan een beschermhoes of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorstschade. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral in drogere periodes. Snoei indien nodig in het late voorjaar of zomer om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm deze tegen sterke wind.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik hiervoor een organische meststof speciaal voor tuinplanten en volg de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rondom de plant houdt de grond vochtig en beschermt de wortels tegen temperatuurveranderingen. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost voor een optimale groei. Vernieuw de mulchlaag elk jaar om het effectief te houden.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals spint, bladluizen en wolluizen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende lucht circulatie heeft en niet te vochtig staat om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis obtusa 'Aurora' is een langzaam groeiende dwergcipres met opvallend bontgekleurde naalden. De naalden zijn geelgroen van kleur met witte strepen en hebben een zachte textuur. Deze plant heeft een piramidale vorm en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Aurora' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Het is een prachtige toevoeging aan rotstuinen, borders of als solitaire eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.