Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip'

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' is een sierlijke conifeer met een opvallende gele kleur aan de puntjes van de naalden. Deze langzaam groeiende plant heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. De 'Yellowtip' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon of halfschaduw. Het is een perfecte keuze voor tuinen of als solitaire eyecatcher in een border. Met zijn opvallende gele toppen voegt deze conifeer een vrolijke noot en een mooie kleurcontrast toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Yellowtip' is een groenblijvende plant die zijn naalden behoudt gedurende het hele jaar. Dit betekent dat hij ook in de winter zijn frisse groene uitstraling behoudt en de tuin van kleur voorziet, zelfs als andere planten hun bladeren verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' heeft ruimte nodig om te groeien en zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant, zodat deze niet belemmerd wordt in zijn groei. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' groeit goed in de schaduw. Het is een langzaam groeiende tuinplant die gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om een gezonde groei te stimuleren.

  Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Zorg ervoor dat de grond niet te veel uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het stuifmeel. Het is dus een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is waardevol voor biodiversiteit omdat het een schuilplaats biedt voor vogels en insecten en bijdraagt aan de variëteit van planten in de tuin. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde omgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een conifeer met geelachtige toppen die het hele jaar door aanwezig zijn.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet op te eten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' kan helpen bij het dempen van geluid door zijn dichte naaldstructuur en volle groei. Dit maakt hem een goede keuze voor het creëren van een groene geluidswal in de tuin.

 • Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' kan het best gesnoeid worden in de lente of herfst. Verwijder dode of zieke takken en snoei voorzichtig om de natuurlijke vorm van de plant te behouden. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  De 'Yellowtip' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende en vochtige potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Regelmatig bemesten kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant stimuleren.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' gedijt het best op een plek met voldoende zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is een winterharde tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Om de winter te overleven heeft deze plant bescherming nodig tegen koude wind en vorst. Mulch rond de wortels kan helpen om de grond te isoleren en de plant te beschermen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' heeft geen specifieke bemestingsbehoeften, maar kan profiteren van een algemene meststof voor tuinplanten in het vroege voorjaar. Overbemesting moet echter worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen. Het is raadzaam om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen voor de beste resultaten.

  Een mulchlaag van organisch materiaal zoals boomschors helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Breng de mulch aan op een dikte van 5-7 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt opgehoopt om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de tuinplant.

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke remedies zoals neemolie of knoflookspray. Ook regelmatig controleren op bladluizen, spint en schimmel kan helpen om de plant gezond te houden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende vochtigheid om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis obtusa 'Yellowtip' is een sierlijke conifeer met een opvallende gele kleur aan de puntjes van de naalden. Deze langzaam groeiende plant heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. De 'Yellowtip' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon of halfschaduw. Het is een perfecte keuze voor tuinen of als solitaire eyecatcher in een border. Met zijn opvallende gele toppen voegt deze conifeer een vrolijke noot en een mooie kleurcontrast toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.