Chamaecyparis pisifera 'Compacta'

Chamaecyparis pisifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis pisifera 'Compacta' er en kompaktvoksende nåletræ med en kegleformet vækstform. Nålene er blågrønne i farve og fine i strukturen. Denne plante bruges ofte som enkeltstående i haven på grund af sin markante form og farve. Den kan til sidst nå en højde på cirka 2 meter. Chamaecyparis pisifera 'Compacta' trives godt i sollys og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette betyder, at planten også forbliver grøn om vinteren. Dette bidrager til et smukt og livligt udseende i haven.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod streng frost i vintermånederne. Beskyttelse med fiberdug eller blade kan hjælpe med at beskytte planten mod kulde.

  Ja, Chamaecyparis pisifera 'Compacta' er nem at vedligeholde og kræver lidt beskæring. Denne plante kræver lidt vand og trives godt i både sol og halvskygge.

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og genstande, så planten får tilstrækkeligt lys og luft. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved bestemmelse af plantens afstand.

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og planten kan vokse mindre kompakt og fyldig. Derfor anbefales det at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejret og størrelsen på potten. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Overdreven vanding kan føre til rodæd.

  Ja, Chamaecyparis pisifera 'Compacta' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den lugt og nektar, som planten producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Det kan hjælpe med at fremme biodiversitet og bevare en sund haveomgivelse.

  Gårdplanter bidrager til biodiversitet ved at tilbyde mad og skjulested til forskellige typer dyr og insekter. Derudover hjælper planter med at reducere luftforurening og holde regnvand tilbage, hvilket også bidrager til biodiversiteten i området. Det er derfor vigtigt at have en diversitet af planter i haven for et sundt økosystem.

  De Chamaecyparis pisifera 'Compacta' blomstrer i april og maj måneder. Blomstringen varer generelt i flere uger.

  Ja, denne plante tåler godt sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante, der trives godt i fuld sol. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod hård vind.

  Nej, Chamaecyparis pisifera 'Compacta' er ikke spiseligt og anbefales heller ikke til konsum. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sit attraktive udseende. Indtagelse af dele af planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har en tæt vækst og kan fungere som en skelplante, der kan dæmpe lyden. Planter har generelt en positiv effekt på lydabsorptionen i haven.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at bevare plantens form. Sørg for at bruge skarpt beskæringsværktøj for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv gerne vand tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  Planten trives godt i veldrænet og fugtig pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Tilføj regelmæssigt gødning for en sund vækst.

  Jordkvaliteten skal være god drænende og let sur til neutral. Sørg for god dræning for at undgå rodæst. Undgå stillestående vand omkring plantens rødder.

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå alt for fugtig jord. Denne plante kan plantes både direkte i jorden eller i en potte.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost og stærk vind om vinteren. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i fx jute eller fiberdug. Sørg også for, at jorden har god dræning for at undgå rådne rødder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og behøver kun lejlighedsvis beskæring for at bevare deres kompakte form. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Undgå overdreven gødskning for at forhindre, at planten vokser for hurtigt.

  For denne havenplante er det vigtigt at give organisk gødning eller en speciel gødning til nåletræer om foråret. Sørg for at fordele gødningen jævnt over rodområdet og overdrive ikke for at undgå forbrænding. Det anbefales at undlade at gøde planten om efteråret for at bremse væksten og forberede planten på vinteren.

  Mulch kan bruges omkring denne plante for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det hjælper også med at holde jordens temperatur stabil og holde næringsstofferne for en sund vækst. Vælg et organisk mulch materiale som barkflis eller træflis for det bedste resultat.

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd. En pH mellem 5,5 og 7,5 er ideel til denne haveplante.

  For at undgå skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og grene for tegn på skadedyr som spindemider, bladlus eller skimmelsvamp. Det anbefales at fjerne og destruere eventuelle berørte dele af planten for at forhindre yderligere spredning. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis pisifera 'Compacta' er en kompaktvoksende nåletræ med en kegleformet vækstform. Nålene er blågrønne i farve og fine i strukturen. Denne plante bruges ofte som enkeltstående i haven på grund af sin markante form og farve. Den kan til sidst nå en højde på cirka 2 meter. Chamaecyparis pisifera 'Compacta' trives godt i sollys og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.