Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana'

Chamaecyparis pisifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' is een dwergvorm van de Japanse cipres met fijne, zilverblauwe naalden die een fijne textuur geven aan de plant. De compacte groeiwijze maakt het een uitstekende keuze voor kleine tuinen en rotstuinen. Deze langzaam groeiende conifeer heeft een opvallende en decoratieve uitstraling en behoudt zijn compacte vorm zonder veel snoeiwerk nodig te hebben. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw en weinig onderhoud vereist. De 'Filifera Nana' voegt aantrekkelijke kleur en structuur toe aan de tuin en kan ook in potten of containers worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor een continu groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Plant de Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' op een beschutte plek voor optimale overlevingskansen in de winter.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig aandacht nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemtypes en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De 'Filifera Nana' heeft gemiddeld ongeveer 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ook voor voldoende afstand tot andere planten om competitie van voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, de Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen in omstandigheden met minder licht en kan zelfs wat bescherming bieden tegen de felste zonnestralen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om de groei te bevorderen.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectar en stuifmeel die ze produceren. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpt bij het bestuiven van andere planten. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' biedt beschutting en voedsel aan vogels en kleine dieren. De plant kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in tuinen en parken. Met zijn dichte en compacte groeiwijze biedt het een goede schuilplaats voor verschillende insecten en andere kleine organismen.

  Deze plant bloeit niet, aangezien het een conifeer is. Het is voornamelijk bekend om zijn prachtige groene naalden en compacte groei. Het hele jaar door behoudt de plant zijn groene kleur.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft geen specifieke eisen wat betreft de hoeveelheid zonlicht. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom afgeraden om delen van deze plant te consumeren. Het is het beste om de plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, deze plant heeft naaldachtige bladeren en een dichte groeivorm, wat kan helpen om geluid te dempen. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidswerende materialen. Het kan wel enige verlichting bieden in een drukke omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Snoei niet te diep in het oude hout om kale plekken te voorkomen.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelziekten te voorkomen.

  De potgrond moet goed doorlatend en licht zuur zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen te geven om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de grond voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het is een winterharde plant die goed tegen kou kan.

  Om Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' te beschermen tegen de winterkou, is het belangrijk om de plant te mulchen met een laagje organisch materiaal. Daarnaast kan het helpen om de plant in potten te verplaatsen naar een beschutte plek of om een beschermende doek over de plant te leggen tijdens strenge vorstperiodes. Vergeet niet om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge winterdagen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed groeien in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig om de vorm en grootte te behouden.

  Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie.

  Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Goede mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals deze is het beste tussen een pH-waarde van 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest wordt. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien.

  Om plagen zoals spintmijten en bladluis te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze te verwijderen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren, aangezien zij dol zijn op bladluizen. Daarnaast kan een milieuvriendelijke zeepoplossing helpen om ongedierte zoals spintmijten te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' is een dwergvorm van de Japanse cipres met fijne, zilverblauwe naalden die een fijne textuur geven aan de plant. De compacte groeiwijze maakt het een uitstekende keuze voor kleine tuinen en rotstuinen. Deze langzaam groeiende conifeer heeft een opvallende en decoratieve uitstraling en behoudt zijn compacte vorm zonder veel snoeiwerk nodig te hebben. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw en weinig onderhoud vereist. De 'Filifera Nana' voegt aantrekkelijke kleur en structuur toe aan de tuin en kan ook in potten of containers worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.