Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis'

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' er en dværgsort af Atlantic White Cedar med en kompakt, pyramideformet vækst. Bladene er skællignende og nåleagtige, med en klart grøn farve, der kan blive rødbrun om vinteren. Denne plante har en langsom vækstrate og kan til sidst nå en højde på cirka 1-1,5 meter. Det er en hårdfør og dekorativ plante, der trives godt i fugtig jord og kan vokse både i fuld sol og halvskygge. 'Andelyensis' er et smukt tilføjelse til stenbede, bede eller som en solitær øjenfanger i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' er en stedsegrøn haveplante. Dette betyder, at planten beholder sine blade hele året og derfor forbliver grøn selv om vinteren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til omkring -12 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse ved streng frost og kolde temperaturer. Det er et passende valg til de fleste haver i Holland.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Sørg for, at jorden har god dræning, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  Haveplanten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at trives optimalt. Ved plantningen skal man tage hensyn til væksthastigheden og den endelige størrelse af haveplanten.

  "Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. I fuld skygge kan plantens vækst blive nedsat. Sørg for tilstrækkeligt lys for optimal vækst."

  Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' skal have vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. I vintermånederne kan planten have mindre behov for vand.

  Ja, Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af dens duftende blade og blomster. Denne egenskab gør den til et værdifuldt tilskud til enhver have for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække forskellige insekter og give ly til små dyr. Det skaber et varieret og naturligt miljø, hvor forskellige arter af flora og fauna kan trives. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i april og maj månederne. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt under solrige forhold. Den foretrækker at stå et sted, hvor den får mindst et par timers direkte sollys. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er egnet til dekorative formål i haven.

  Ja, som haveplante har denne art en lyddæmpende effekt takket være bladene og den tætte vækstform. Det kan hjælpe med at reducere lyde udefra og skabe en rolig atmosfære.

 • Denne plante bør beskæres bedst om foråret for at bevare formen. Fjern døde grene og beskær grenene til den ønskede størrelse. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå at fugte bladene for at forhindre svamp og sygdomme.

  Jordblandingen til denne plante skal være godt drænende og have en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, uden at jorden bliver alt for våd. En blanding af tørvemos, bark og perlit kan være passende til denne haveplante.

  "Denne plante trives bedst i godt drænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke for tør. En let sur jord er ideel for denne plante."

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Beskyt planten mod stærk vind.

  Denne plante har brug for beskyttelse om vinteren mod kold vind og frost. Det kan hjælpe at lægge muld rundt om basen og dække planten med et beskyttelsesomslag eller jute. Fjern vinterbeskyttelsen om foråret, når risikoen for frost er forbi.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde grene for at fremme plantens sundhed. Tilføj organisk gødning om foråret for god vækst.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for speciel gødning. Et organisk gødningsmiddel kan anvendes om foråret for at fremme væksten. Hold jorden godt fugtig efter gødskning.

  At mulche med bark eller kompost om foråret kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchen ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå rådne. Gentag denne proces årligt for optimal vækst og sundhed af planten.

  Haveplanter trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med egnede gødninger eller jordforbedrere. At opretholde den rette surhedsgrad hjælper med at holde planten sund og i god vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for eventuelle skadedyr. Brug af naturlige fjender som marihøner eller nematoder kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover kan fjernelse af angrebne plantestykker og rengøring af området omkring planten også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis thyoides 'Andelyensis' er en dværgsort af Atlantic White Cedar med en kompakt, pyramideformet vækst. Bladene er skællignende og nåleagtige, med en klart grøn farve, der kan blive rødbrun om vinteren. Denne plante har en langsom vækstrate og kan til sidst nå en højde på cirka 1-1,5 meter. Det er en hårdfør og dekorativ plante, der trives godt i fugtig jord og kan vokse både i fuld sol og halvskygge. 'Andelyensis' er et smukt tilføjelse til stenbede, bede eller som en solitær øjenfanger i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.