Cryptomeria japonica 'Compacta'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Compacta' is een compacte conifeersoort met een pyramidevormige groeiwijze. De naalden zijn groen van kleur en voelen zacht aan. Het is een langzaam groeiende plant die geschikt is voor kleine tuinen of als haagplant. Deze plant is wintergroen en kan goed tegen koude temperaturen. Cryptomeria japonica 'Compacta' kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 4 meter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Groenblijvende planten zijn ideaal voor het creëren van structuur en privacy in de tuin.

  De Cryptomeria japonica 'Compacta' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Compacta' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig aandacht nodig heeft. Deze plant is winterhard en heeft weinig last van ziektes en plagen. Regelmatig water geven en snoeien om de vorm te behouden is voldoende.

  Cryptomeria japonica 'Compacta' heeft een compacte groei en heeft daarom niet heel veel ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Cryptomeria japonica 'Compacta' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de groei te bevorderen. Het is een veelzijdige plant die zich goed kan aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden.

  Cryptomeria japonica 'Compacta' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Compacta' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het nectar dat ze produceren. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Compacta' is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende plant is die vogels aantrekt en beschutting biedt aan kleinere dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezond ecosysteem.

  Cryptomeria japonica 'Compacta' bloeit niet, aangezien het een conifeer is en geen bloemen produceert. Deze plant staat bekend om zijn compacte groei en groene naalden die het hele jaar door aanwezig zijn. Het is een decoratieve en winterharde tuinplant die het hele jaar door structuur aan de tuin kan geven.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Compacta' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de 'Cryptomeria japonica 'Compacta' te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen en landschappen.

  Ja, deze plant heeft een dicht gebladerte dat geluid kan absorberen en dus kan helpen bij het dempen van geluid. Dit maakt het een goede keuze voor het aanplanten van een geluidswerende haag of scherm in de tuin.

 • Cryptomeria japonica 'Compacta' kan jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in de lente of herfst. Het is belangrijk om niet meer dan 1/3 van de takken per snoeibeurt te verwijderen.

  De Cryptomeria japonica 'Compacta' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Cryptomeria japonica 'Compacta' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  "Cryptomeria japonica 'Compacta' gedijt goed op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind."

  Het is belangrijk om tijdens de winter de plant te beschermen tegen extreme kou en harde wind. Dit kan gedaan worden door de plant in te pakken met jute of ander ademend materiaal. Het is ook aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes extra water te geven.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant jaarlijks mest in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef bij voorkeur in het voorjaar en de zomer extra voeding voor een optimale groei en bloei.

  Het is gunstig om deze plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch beschermt de wortels tegen vorst en helpt bij het behouden van een even temperatuur. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Cryptomeria japonica 'Compacta' gedijt het beste in zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld zure meststoffen. Over het algemeen prefereert deze plant een pH-waarde tussen 5,5 en 7.

  Het kan voorkomen dat planten zoals Cryptomeria japonica 'Compacta' worden aangetast door ongedierte zoals spintmijten, bladluizen of schimmels. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig passende maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een biologisch bestrijdingsmiddel of het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook het handhaven van een goede luchtcirculatie en het voorkomen van overmatige bemesting kan helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Cryptomeria japonica 'Compacta' is een compacte conifeersoort met een pyramidevormige groeiwijze. De naalden zijn groen van kleur en voelen zacht aan. Het is een langzaam groeiende plant die geschikt is voor kleine tuinen of als haagplant. Deze plant is wintergroen en kan goed tegen koude temperaturen. Cryptomeria japonica 'Compacta' kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 4 meter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.