Cryptomeria japonica 'Compressa'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Compressa' er en langsomt voksende dværgvariant af det japanske cedertræ med en kompakt, søjleformet vækstform. Nålene er bløde og grønne og står tæt sammen, hvilket giver planten et tæt og fyldigt udseende. Denne kultivar har et iøjnefaldende og dekorativt udseende og er velegnet til små haver, stenbede eller som solitær i en bed. 'Compressa' kan til sidst nå en højde på cirka 1,5 til 2 meter og er godt vinterhårdfør. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i en veldrænet, fugtig jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cryptomeria japonica 'Compressa' er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Denne havplante giver derfor farve og privatliv, selv om vinteren.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod ekstrem kulde. Det anbefales at bringe frostfølsomme planter indendørs eller dække dem med fiberdug.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' er en nem at vedligeholde plante og kræver ingen særlig pleje. Planten er hårdfør og trives godt både i sollys og halvskygge. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' har brug for plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse uden hindring fra andre planter eller strukturer. Det er vigtigt at placere planten i den rigtige afstand fra andre planter for at undgå overbefolkning.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' trives bedst i fuld sol til let skygge. I dyb skygge kan plantens vækst muligvis blive hæmmet. Det anbefales at plante planten et sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt med sollys.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke overlade den til at dræne. Generelt har planten brug for vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens blomster og nektar. Det er et godt valg til haver, fordi det bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække disse bestøvere. Det er vigtigt at vedligeholde planten regelmæssigt for at holde blomsterne sunde og attraktive for sommerfugle og bier.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' bidrager til biodiversiteten i haven på grund af dens attraktive form og evne til at forblive grøn året rundt. Planten tiltrækker forskellige insekter og fuglearter, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven. Den skaber et varieret og naturligt miljø, der er gavnligt for forskellige typer af flora og fauna.

  Denne plante blomstrer i månederne september til november, og blomstringen varer cirka 2 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vokser bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ nåletræ, der ofte plantes i haver på grund af dens markante form og tekstur. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Compressa' har lyddæmpende egenskaber på grund af de tætte nåle-lignende blade, der absorberer lyd. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære i haven. Det er derfor et godt valg til plantning omkring terrasser eller andre udendørs områder, hvor der kan være støjgener.

 • Cryptomeria japonica 'Compressa' bør beskæres bedst om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt let for at fremme væksten. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skader.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå dog, at jorden bliver for våd.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' trives godt i veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale og har en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om pottemulden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at bruge en potte med drænhuller til at lede overskydende vand væk.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføjelse af organisk materiale såsom kompost kan hjælpe med at skabe et sundt vækstmiljø for denne plante.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' trives bedst på en solrig placering med fugtig, veldrænet jord. Denne plante foretrækker en beskyttet placering og kan også vokse i halvskygge. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost og hård vind om vinteren. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i en speciel vinterbeskyttelse eller ved at lægge halm eller blade omkring planten. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostsæsonen begynder.

  Sørg for en fugtig, veldrænet jord og vand regelmæssigt i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene efter behov og giv planten gødning om foråret med organisk gødning.

  Have brug for regelmæssig gødning i vækstperioden for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning specielt til haveplanter og følg instruktionerne på emballagen for den rigtige mængde og hyppighed af gødning. Overgødning kan føre til skade på planten, så vær forsigtig og brug gødningen med måde.

  Mulch er godt for haveplanter, fordi det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordkvaliteten. Det anbefales at anvende organisk mulch som blade, halm eller træflis omkring planterne for en sund vækst. Sørg for, at mulchen ikke lægges direkte mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Cryptomeria japonica 'Compressa' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere med de rigtige gødningsstoffer. Det er også muligt at justere pH-værdien ved at tilføje kompost eller have-tørv.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller insekticider, der er sikre for planten og miljøet. Tjek regelmæssigt efter tegn på skadedyr og træf om nødvendigt foranstaltninger for at bekæmpe dem. Hold planten sund og godtplejet for at mindske risikoen for skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Cryptomeria japonica 'Compressa' er en langsomt voksende dværgvariant af det japanske cedertræ med en kompakt, søjleformet vækstform. Nålene er bløde og grønne og står tæt sammen, hvilket giver planten et tæt og fyldigt udseende. Denne kultivar har et iøjnefaldende og dekorativt udseende og er velegnet til små haver, stenbede eller som solitær i en bed. 'Compressa' kan til sidst nå en højde på cirka 1,5 til 2 meter og er godt vinterhårdfør. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i en veldrænet, fugtig jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.