Cryptomeria japonica 'Globosa Nana'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een dwergvorm van de Japanse ceder met een dichte, bolvormige groeiwijze. De naalden zijn heldergroen van kleur en groeien in dichte waaiervormige tuftjes. Deze langzaam groeiende conifeer kan uiteindelijk een maximale hoogte van ongeveer 1 meter bereiken. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een prachtige toevoeging aan rotstuinen, borders en Japanse tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een groenblijvende tuinplant die zijn naalden in de winter behoudt.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen. Zorg wel voor bescherming als het extreem koud wordt. Over het algemeen kan deze plant goed overleven in ons klimaat.

  Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste bodemtypen en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een breedte kan bereiken van ongeveer 2-3 meter. Zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om zijn natuurlijke vorm te behouden.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' groeit goed in de schaduw. Het is een langzaam groeiende conifeer die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de plant gezond te houden.

  Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren om te bepalen wanneer water geven nodig is.

  Ja, deze plant staat bekend om vlinders en bijen aan te trekken door zijn bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en bevorderen. De plant zal zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin.

  Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een decoratieve tuinplant die niet veel bijdraagt aan de biodiversiteit. De plant heeft een compacte vorm en heeft weinig bloemen, waardoor het niet veel insecten aantrekt. Voor meer biodiversiteit in de tuin, worden andere plantensoorten aanbevolen die nectar en voedsel bieden aan verschillende dieren.

  De Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' bloeit niet, omdat het een conifeer is. Deze plant produceert kleine kegelvormige vruchten in de herfst die in de winter rijpen. De bloei van coniferen vindt vaak plaats in de vorm van kegeltjes of bolletjes die stuifmeel verspreiden en zich ontwikkelen tot zaden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige en open omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Over het algemeen is deze plant dus geschikt voor een plekje in de volle zon in de tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierconifeer die voornamelijk wordt gebruikt als decoratieve tuinplant. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' heeft naaldvormige bladeren die geluid kunnen dempen. Dit komt doordat de plant een dicht en compact bladerdek heeft, wat geluidsgolven kan absorberen. Echter, het effect van geluidsdemping is niet zo sterk als bij sommige andere planten met bredere bladeren.

 • Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode takken en knip eventuele overtollige of ongewenste takken weg om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrondmix speciaal voor tuinplanten is ideaal voor deze plant.

  Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' houdt van goed doorlatende, vochtige grond. Het gedijt goed in zure bodems en verdraagt matige tot zware kleigrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met een goed doorlatende grond en halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind, vooral in de wintermaanden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen met een laag mulch rond de basis. Ook kunt u een windscherm plaatsen om de plant te beschermen tegen koude wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt tijdens koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten met een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor groenblijvende planten. Dit kan in het voorjaar worden gedaan. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken.

  Mulch heeft veel voordelen voor tuinplanten, waaronder het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Het is belangrijk om een dunne laag mulch aan te brengen rondom de planten, maar niet direct tegen de stam om verstikking te voorkomen. Kies voor organische mulchmaterialen zoals compost, houtsnippers of bladeren voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad voor de Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is licht zuur tot neutraal (pH 6-7). Het is belangrijk om de pH van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van kalk of zwavel. Zo kan de plant optimaal groeien en gedijen in de tuin.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals neemolie of een zeepwateroplossing. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om problemen op tijd te signaleren en aan te pakken. Het is raadzaam om preventief te handelen door de planten gezond te houden en te zorgen voor goede groeiomstandigheden.

 • Omschrijving

  Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een dwergvorm van de Japanse ceder met een dichte, bolvormige groeiwijze. De naalden zijn heldergroen van kleur en groeien in dichte waaiervormige tuftjes. Deze langzaam groeiende conifeer kan uiteindelijk een maximale hoogte van ongeveer 1 meter bereiken. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' is een prachtige toevoeging aan rotstuinen, borders en Japanse tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.