Cryptomeria japonica 'Monstrosa'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Monstrosa' er en speciel nåletræ med en ujævn vækstform og uregelmæssige grene. Denne langsomtvoksende træ kan til sidst nå en højde på op til 6 meter. Nålene er grønne og skifter til brunrød om efteråret. 'Monstrosa' er et iøjnefaldende og dekorativt tilskud til haven, især på grund af dens unikke og bizarre udseende. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en solrig placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cryptomeria japonica 'Monstrosa' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' er vinterhård op til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod kraftig frost. Kun i milde klimaer kan denne plante overvintre uden beskyttelse.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Den kræver kun lidt beskæring og trives godt på et solrigt sted. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding for at sikre en sund vækst.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' har brug for plads til at vokse sig stor. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og bygninger. Sørg for et rummeligt og godt drænet sted i haven.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives bedst i fuld sol, men kan også klare sig ret godt i halvskygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse godt. For meget skygge kan hæmme væksten og svække planten.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at gøre den gennemvædet. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Dette gør den til et smukt supplement til en have eller landskab, der ønsker at tiltrække bestøvende insekter.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' bidrager ikke til biodiversitet, da denne plante normalt ikke tiltrækker insekter eller dyr, der er essentielle for økosystemet. Det er derfor ikke den mest egnede plante til at fremme biodiversitet i haven. Andre plantearter kan være et bedre valg for at bidrage til en mangfoldig og sundt økosystem.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' blomstrer i januar og februar. Blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Monstrosa' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og udvikling. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig i varme perioder.

  Nej, planten Cryptomeria japonica 'Monstrosa' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Den er beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, haveplanter som "Cryptomeria japonica 'Monstrosa'" er lyddæmpende på grund af deres tætte blade og grene, der kan absorbere lydbølger. Det er dog vigtigt at vide, at graden af lyddæmpning afhænger af plantens specifikke karakteristika og miljøet, hvor den vokser. Det kan derfor hjælpe at kombinere flere planter for en bedre lyddæmpende effekt.

 • Cryptomeria japonica 'Monstrosa' skal trimmes regelmæssigt for at bevare sin form og fjerne døde eller beskadigede grene. Det anbefales at trimme om foråret før den nye vækst begynder. Brug skarpe og rene beskæringssakse for at holde planten sund.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives i fugtig jord, så det er vigtigt at give regelmæssigt vand. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne, men undgå også at rødderne står for længe i vand. Det er en god ide at give ekstra vand i tørre perioder.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives bedst i veldrænet og humusrig pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt flydende gødning for at fremme væksten.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives bedst i veldrænet, fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral til sur pH-værdi. Undgå for våd eller for tør jord for at fremme den optimale vækst af planten.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og rig på næringsstoffer. Beskyt planten mod stærk vind for at undgå skade.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du lægge muld rundt om plantens base for at isolere rødderne. Derudover er det en god idé at beskytte planten mod hård vind, f.eks. ved at placere en vindskærm. Tjek regelmæssigt om planten har taget skade af frost.

  Sørg for godt drænet jord og fuld sol til halvskygge. Beskær regelmæssigt døde eller beskadigede grene for en sund vækst. Giv tilstrækkeligt vand i tørre perioder.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en organisk gødning, der er specielt sammensat til koniferer, og følg instruktionerne på emballagen. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for en sund vækst.

  Mulch er godt for haveplanter, fordi det beskytter jorden mod ekstreme temperaturer, holder på fugtigheden og undertrykker ukrudtsvækst. En lag mulch på 5-10 cm anbefales, men det er vigtigt at holde plantens stamme fri for at forhindre skimmelsvamp. Brug organiske materialer som barkflis, blade eller træflis som mulch for optimal vækst af haveplanter.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,0. En sur jord sikrer, at planten kan absorbere næringsstoffer ordentligt og vokse sundt. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med de rette gødninger.

  Til bekæmpelse af skadedyr kan du forebygge lus, spindemider og biller ved regelmæssigt at inspicere planten og om nødvendigt sprøjte den med et miljøvenligt insekticid. Derudover kan du sikre, at planten får tilstrækkelig luft og plads for at forebygge sygdomme. Det er vigtigt at holde planten sund ved regelmæssigt at gøde og vande den.

 • Beskrivelse

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa' er en speciel nåletræ med en ujævn vækstform og uregelmæssige grene. Denne langsomtvoksende træ kan til sidst nå en højde på op til 6 meter. Nålene er grønne og skifter til brunrød om efteråret. 'Monstrosa' er et iøjnefaldende og dekorativt tilskud til haven, især på grund af dens unikke og bizarre udseende. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en solrig placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.