Cryptomeria japonica 'Sekkan'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cryptomeria japonica 'Sekkan' is een conifeer met prachtige goudgele naalden die in de zomer groen kleuren. Deze opvallende kleur maakt de plant een echte blikvanger in de tuin. De 'Sekkan' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 10 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel solitair als in een groep worden geplant en is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  'De Tuinplanten'. - 'Cryptomeria japonica 'Sekkan' is winterhard tot -15 graden Celsius. Bevroren grond kan schade veroorzaken aan de wortels, dus het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Cryptomeria japonica 'Sekkan' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant en vereist weinig zorg. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft slechts af en toe wat snoeiwerk nodig om zijn vorm te behouden. Over het algemeen is het een sterke en mooie toevoeging aan de tuin.

  Cryptomeria japonica 'Sekkan' is een snelgroeiende boom met een spreidende vorm, dus het heeft voldoende ruimte nodig om te groeien. Het is aan te raden om minimaal 2 tot 3 meter afstand te houden van andere planten of structuren om een gezonde groei te bevorderen. Planten in een goed doorlatende grond en in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan ook goed groeien in de schaduw, maar de groei kan langzamer zijn en de kleur van het blad kan minder fel zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage.

  Cryptomeria japonica 'Sekkan' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Sekkan' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen en nectar die de plant produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. De plant helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in het ecosysteem van de tuin.

  Deze plant bloeit in het voorjaar, van april tot mei. De bloei duurt meestal 1 tot 2 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Sekkan' heeft de eigenschap om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Het bladerdek van de plant fungeert als een buffer tegen ongewenst geluid in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille plek in de tuin.

 • Cryptomeria japonica 'Sekkan' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en hoogte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig. Zorg ervoor dat de snoeischaar goed scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Cryptomeria japonica 'Sekkan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  De Cryptomeria japonica 'Sekkan' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De plant houdt van een goed doorlatende grond die vocht vasthoudt. Een bodem met een neutrale tot zure pH waarin voedingsstoffen goed worden vastgehouden is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat voor een gezonde groei.

  De Cryptomeria japonica 'Sekkan' gedijt het best op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel zand-, klei- als leemgrond.

  In de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou en vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook aan te raden om de plant te plaatsen op een beschutte plek tegen harde wind.

  De Cryptomeria japonica 'Sekkan' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Om goed te gedijen heeft de Cryptomeria japonica 'Sekkan' bemesting nodig in het voorjaar en de zomer. Het is raadzaam om een speciale meststof voor bloeiende planten te gebruiken om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond rondom deze plant vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het verbetert ook de bodemstructuur en voegt voedingsstoffen toe. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  Cryptomeria japonica 'Sekkan' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4.5 en 6. Deze plant heeft een voorkeur voor zure grond en zal minder goed groeien in alkalische bodems. Het is dan ook aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor Tuinplanten zoals de Cryptomeria japonica 'Sekkan' kunnen luizen en spint een veelvoorkomend probleem vormen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kan een milieuvriendelijke zeepoplossing worden gebruikt als natuurlijk pesticide. Regelmatig controleren op symptomen van ongedierte en snel handelen is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Cryptomeria japonica 'Sekkan' is een conifeer met prachtige goudgele naalden die in de zomer groen kleuren. Deze opvallende kleur maakt de plant een echte blikvanger in de tuin. De 'Sekkan' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 10 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel solitair als in een groep worden geplant en is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.