xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider'

xCupressocyparis leylandii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' is een cultivar van de Leyland Cipres met opvallende goudgele naalden. De plant heeft een smalle, kegelvormige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 tot 6 meter. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. De 'Gold Rider' is een mooie toevoeging aan tuinen en kan ook worden gebruikt als haagplant. De plant vereist regelmatig onderhoud door snoeien om zijn vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' is groenblijvend en behoudt dus het hele jaar door zijn bladeren. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor tuinen die het hele jaar door groen moeten blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de mooie goudgele kleur van de naalden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om zijn vorm te behouden. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede afwatering van de grond.

  De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen tot een volwassen plant. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en structuren, zodat de plant zich vrij kan verspreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de juiste plantlocatie.

  xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder snel groeien en minder mooie gele kleur vertonen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gewoonlijk één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door op te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de plant regelmatig te controleren om te bepalen wanneer water nodig is.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het kan helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar de tuin.

  De "xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider'" draagt niet bij aan de biodiversiteit omdat het een invasieve soort is die andere planten kan overwoekeren. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse plantensoorten die wel bijdragen aan het ecosysteem en de biodiversiteit in stand houden. Tuinplanten kunnen het beste zorgvuldig gekozen worden om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' bloeit niet, aangezien het een conifeer is. Het is een groenblijvende plant die geen bloemen produceert. De plant heeft een decoratieve waarde door zijn goudkleurige bladeren.

  De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden. Het regelmatig water geven is belangrijk om de plant gezond te houden.

  Nee, de xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om andere tuinplanten te kiezen om te eten.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven opvangen en absorberen. Hierdoor kan het geluidsniveau in de tuin verminderen.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid in de lente of herfst om de gezondheid en vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken bij de basis weg. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden bij het snoeien.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef water bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond.

  De plant heeft goed gedraineerde potgrond nodig. Vermijd te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor een goede luchtcirculatie.

  xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. De bodemkwaliteit moet humusrijk en neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig. Maar als de winter extreem koud is, kan het helpen om de planten te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Zorg er ook voor dat de planten voldoende water hebben voor de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei in het voorjaar en zomer om de vorm en grootte te behouden. Geef de plant jaarlijks meststoffen voor een gezonde groei.

  De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' heeft regelmatig bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven groeien. Gebruik een meststof speciaal ontwikkeld voor coniferen om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen van de bodem rondom de plant is belangrijk om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De plant xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van deze plant.

  Probeer ongedierte te voorkomen door de plant regelmatig te controleren op tekenen van plagen. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of huismiddeltjes om ongedierte te verwijderen. Houd de plant gezond door te zorgen voor goede groeiomstandigheden en voldoende voeding.

 • Omschrijving

  De xCupressocyparis leylandii 'Gold Rider' is een cultivar van de Leyland Cipres met opvallende goudgele naalden. De plant heeft een smalle, kegelvormige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 tot 6 meter. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. De 'Gold Rider' is een mooie toevoeging aan tuinen en kan ook worden gebruikt als haagplant. De plant vereist regelmatig onderhoud door snoeien om zijn vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.