Juniperus chinensis

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus chinensis, ook wel bekend als de Chinese jeneverbes, is een groenblijvende struik of boom met een opgaande groeiwijze en schilferige bast. Deze plant heeft aromatische, naaldachtige bladeren die een grijsgroene kleur hebben en een aangename geur verspreiden. Juniperus chinensis produceert kleine kegelvormige blauwe bessen die vaak worden gebruikt in de traditionele geneeskunde en om gin te maken. Deze plant gedijt goed in volle zon en goed doorlatende grond en is populair in tuinen vanwege zijn decoratieve uitstraling en winterhardheid. De Chinese jeneverbes is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel in formele als informele tuinen goed tot zijn recht komt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant behoor je tot de groenblijvende soorten en behoud je je bladeren gedurende het hele jaar.

  Juniperus chinensis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed tegen vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme vorst om schade te voorkomen.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende grondsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien is wel belangrijk om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Juniperus chinensis heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie en zonlicht toe te laten. Voorzie een ruim plantgebied om de groei van de plant te bevorderen.

  Junipers groeien het beste in de volle zon en kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht krijgen om gezond te blijven en goed te groeien. In volledig schaduwrijke gebieden zal de groei van de juniper belemmerd worden.

  Juniperus chinensis heeft slechts af en toe water nodig, wacht dus tot de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Geef ongeveer een keer per week water tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer, en verminder de frequentie tijdens de herfst en winter.

  Juniperus chinensis is geen specifieke vlinder- of bijenlokkende plant. Het is voornamelijk een decoratieve struik in de tuin.

  Juniperus chinensis draagt bij aan de biodiversiteit doordat het verschillende diersoorten aantrekt en dient als schuilplaats. Het zorgt voor variatie in de vegetatie en ondersteunt de lokale ecosysteem. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Tuinplant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer het erg warm is. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren.

  Juniperus chinensis heeft de eigenschap om geluiden te dempen door zijn dichte bladeren en takken. Dit maakt hem geschikt als geluidsdempende plant in de tuin. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Juniperus chinensis heeft een lichte snoei nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip terug tot een gezonde zijtak. Overmatig snoeien kan leiden tot kaalheid, dus wees voorzichtig met het snoeien.

  Juniperus chinensis heeft weinig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Geef de plant alleen water als de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Juniperus chinensis gedijt goed in goed doorlatende potgrond speciaal voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan de wortels beschadigen. Voor optimale groei en gezondheid, gebruik potgrond met een lichte zuurgraad.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei.

  Juniperus chinensis gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Ze kunnen ook in halfschaduw groeien, maar de kleuren zullen minder levendig zijn. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorstschade in de winter, is het aan te raden om de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Voor extra bescherming tegen strenge vorst kan een beschermende doek of jute worden gebruikt om de plant in te wikkelen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Snoeien is niet vaak nodig, enkel om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende zonlicht en water geven bij droogte.

  Juniperus chinensis heeft weinig bemesting nodig en kan goed groeien op arme grond. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei bevorderen, maar overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Mulch is een nuttige toevoeging voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam of takken om verstikking te voorkomen. Overweeg organische materialen zoals boomschors, compost of houtsnippers als mulch voor je tuinplanten.

  De Juniperus chinensis gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Voor deze plant kan je het beste preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig inspecteren op insecten en regelmatig snoeien om de plant gezond te houden. Als er toch ongedierte aanwezig is, dan kan je biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of ze met de hand verwijderen. Het is belangrijk om snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juniperus chinensis, ook wel bekend als de Chinese jeneverbes, is een groenblijvende struik of boom met een opgaande groeiwijze en schilferige bast. Deze plant heeft aromatische, naaldachtige bladeren die een grijsgroene kleur hebben en een aangename geur verspreiden. Juniperus chinensis produceert kleine kegelvormige blauwe bessen die vaak worden gebruikt in de traditionele geneeskunde en om gin te maken. Deze plant gedijt goed in volle zon en goed doorlatende grond en is populair in tuinen vanwege zijn decoratieve uitstraling en winterhardheid. De Chinese jeneverbes is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel in formele als informele tuinen goed tot zijn recht komt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.