Juniperus chinensis 'Stricta'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus chinensis 'Stricta' is een decoratieve conifeer met een opgaande groeivorm en dichte verticale takken. De naalden van deze plant zijn schubachtig, grijsblauw van kleur en behouden hun kleur het hele jaar door. De 'Stricta' is winterhard en goed bestand tegen droogte, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen met weinig onderhoud. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter en wordt vaak gebruikt als solitaire plant, haag of windbreker. Juniperus chinensis 'Stricta' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot licht beschaduwde standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Juniperus chinensis 'Stricta' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij ook in de winter zorgt voor kleur en structuur. Zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht krijgt en goed gedraineerde grond heeft om optimaal te gedijen.

  'Juniperus chinensis 'Stricta' is winterhard tot -20 graden Celsius en kan dus goed tegen de Nederlandse winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om deze gezond te houden. Deze tuinplant kan dus prima in de Nederlandse tuin groeien.

  Juniperus chinensis 'Stricta' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant is bestand tegen droge grond en heeft geen speciale bemesting nodig. Regelmatig snoeien kan de vorm en groei van de plant stimuleren.

  Juniperus chinensis 'Stricta' heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 meter in de breedte en 3 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De Juniperus chinensis 'Stricta' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is voldoende om de plant eens per week water te geven, al is het belangrijk om de grond eerst te controleren op vochtigheid voor je water geeft.

  De Juniperus chinensis 'Stricta' is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Juniperus chinensis 'Stricta' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het bieden van beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt voor een gevarieerde leefomgeving en ondersteunt het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  Juniperus chinensis 'Stricta' bloeit in het voorjaar, meestal in de maanden maart tot en met april. De bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige en warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als het erg warm is.

  Nee, de 'Juniperus chinensis 'Stricta' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselgewas. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Juniperus chinensis 'Stricta' heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn dichte groei en groenblijvende bladeren. Dit maakt hem een goede keuze voor het verminderen van geluidshinder in uw tuin.

 • Juniperus chinensis 'Stricta' kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de vorm bij. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant beïnvloeden, dus snoei met mate.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en voorkom dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond en zand voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant prefereert een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Juniperus chinensis 'Stricta' groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. De plant kan zowel in volle grond als in een grote pot groeien.

  Om de plant te beschermen tegen de koude wintermaanden, is het aan te raden om een laag mulch of compost rond de wortels aan te brengen. Ook kan de plant worden afgedekt met een lichtgewicht doek of jute om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Juniperus chinensis 'Stricta' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei alleen dode of beschadigde takken weg en geef de plant indien nodig water tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Juniperus chinensis 'Stricta' heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Het is aan te raden om in het voorjaar een langzaam werkende organische meststof te geven. Let op dat je niet te veel bemest, dit kan de plant schaden.

  Mulchen van deze tuinplant helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg dat de stam vrij blijft van mulch.

  Juniperus chinensis 'Stricta' houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  Voor de ongediertebestrijding bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventuele plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Ook het handmatig verwijderen van aangetaste bladeren of delen van de plant kan bijdragen aan het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Juniperus chinensis 'Stricta' is een decoratieve conifeer met een opgaande groeivorm en dichte verticale takken. De naalden van deze plant zijn schubachtig, grijsblauw van kleur en behouden hun kleur het hele jaar door. De 'Stricta' is winterhard en goed bestand tegen droogte, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen met weinig onderhoud. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter en wordt vaak gebruikt als solitaire plant, haag of windbreker. Juniperus chinensis 'Stricta' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot licht beschaduwde standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.