Juniperus communis

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis, også kendt som enebær, er en stedsegrøn busk, der kan blive op til 10 meter høj. Planten har piggede nåle og små kogleformede bær, der bruges til at lave enebærsnaps. Enebær vokser på tør, kalkholdig jord og er udbredt i Europa, Asien og Nordamerika. Bærrene fra denne plante bruges ofte som smagsgiver i kødretter og drikkevarer på grund af deres krydrede og bitre smag. Enebær er også kendt for sine medicinske egenskaber, såsom at understøtte fordøjelsen og styrke immunsystemet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et populært valg som haveplante på grund af sit evigt grønne udseende. Juniperus communis tilhører de stedsegrønne haveplanter.

  Denne plante er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20°C til -25°C. Det er en stærk og holdbar haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Den er derfor velegnet til de fleste klimaer i Holland.

  Ja, planten Juniperus communis er let at pleje og kræver lidt vedligeholdelse. Det er en stærk plante, der er godt rustet til forskellige vejrforhold og har brug for lidt vand. Beskæring er heller ikke ofte nødvendig for denne plante.

  Juniperus communis har brug for cirka 1-2 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse i haven. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til en sund og smuk vækst.

  Juniperus communis trives godt i skygge, men foretrækker sollys for optimal vækst. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for god dræning. I skygge kan væksten være lidt langsommere end i fuld sol.

  Juniperus communis har generelt ikke brug for meget vand og kan klare sig godt i tørre forhold. Det er tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden mellem vandingerne tørrer let ud.

  Juniperus communis er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Denne plante dyrkes primært for sit smukke udseende og aromatiske bær. Juniperus communis hører til kategorien af haveplanter, der primært fokuserer på deres udseende.

  Ja, Juniperus communis bidrager til biodiversiteten i haven. Det giver ly og føde til forskellige insekter og fugle. Det hjælper med at tiltrække forskellige typer af dyr til haven.

  Juniperus communis blomstrer i månederne marts og april. Blomstringsperioden varer cirka 1-2 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og kan endda klare varme og tørre forhold. Det er vigtigt at lade planten vænne sig godt til solen, når den flyttes fra skygge. Planter i jorden kan generelt bedre tåle direkte sollys end planter i potter.

  Juniperus communis er ikke spiselig og må ikke indtages. Det bruges primært til dekorative formål i haver. Det er vigtigt at vide, hvilke planter der er spiselige, inden de indtages.

  Ja, Juniperus communis har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte struktur af nålene og grenene. Denne plante kan hjælpe med at absorbere og reducere lyden i haven. Juniperus communis er et godt valg, hvis du leder efter en lyddæmpende plante i din have.

 • Juniperus communis skal bedst beskæres om foråret. Fjern døde grene og beskær de grene, der er for lange eller i vejen. Sørg for at bevare plantens form under beskæringen.

  Juniperus communis har ikke brug for meget vand og er modstandsdygtig over for tørre perioder. Giv planten kun vand, når jorden føles tør. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodødelæggelse.

  Juniperus communis trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig, da det kan føre til rodrot. Brug helst en blanding af pottemuld og sand for optimal vækst af planten.

  Juniperus communis trives bedst i veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Jordbunden må ikke være for fugtig, da dette kan forårsage rodæder. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Juniperus communis trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Planten kan også trives på tørre og næringsfattige jordtyper. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  For at beskytte mod vinteren kan du lægge muld omkring planten for at regulere jordtemperaturen og beskytte mod frostskader. Sørg for, at planten er ordentligt hærdet, før vinteren begynder, og beskyt følsomme dele med klude eller fiberdug. Undgå at bruge plastikhætter, da de hæmmer luftcirkulationen og kan fremme skimmelvækst.

  Juniperus communis er en nem plante at vedligeholde, der har få behov. Sørg for tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord. Beskær om nødvendigt om foråret for at holde planten sund og kompakt.

  Haveplanter som Juniperus communis har ikke brug for meget gødning. Det er tilstrækkeligt at tilføje organisk gødning om foråret og regelmæssigt give planten vand. Overgødning kan forårsage skade på planten.

  Mulch er meget velegnet til at holde fugt i jorden og bekæmpe ukrudt. Derudover sikrer mulch en konstant jordtemperatur og nærer jorden gradvist med næringsstoffer. Brug helst organisk mulch, som f.eks. barkflis eller kompost, for de bedste resultater.

  Jordens surhedsgrad for denne plante bør være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Tilføjelse af kompost eller sure gødningsstoffer kan hjælpe med at opretholde den korrekte pH-balance.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticidal sæbe. Det er også vigtigt at regelmæssigt tjekke planten for skadedyr og fjerne dem manuelt. Du kan også tiltrække naturlige fjender af skadedyr ved f.eks. at plante blomstrende planter i haven.

 • Beskrivelse

  Juniperus communis, også kendt som enebær, er en stedsegrøn busk, der kan blive op til 10 meter høj. Planten har piggede nåle og små kogleformede bær, der bruges til at lave enebærsnaps. Enebær vokser på tør, kalkholdig jord og er udbredt i Europa, Asien og Nordamerika. Bærrene fra denne plante bruges ofte som smagsgiver i kødretter og drikkevarer på grund af deres krydrede og bitre smag. Enebær er også kendt for sine medicinske egenskaber, såsom at understøtte fordøjelsen og styrke immunsystemet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.