Juniperus communis 'Arnold'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus communis 'Arnold' is een compacte en langzaam groeiende jeneverbessoort met een pyramidevormige groeiwijze. De blauwgroene naalden zijn stekelig en geven de plant een decoratieve uitstraling. In het voorjaar verschijnen er kleine kegelvormige besjes die blauwzwart van kleur zijn. Deze plant is zeer winterhard en kan goed tegen droge en zanderige grond. De Juniperus communis 'Arnold' is ideaal als solitaire plant in de tuin of als lage haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus communis 'Arnold' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Juniperus communis 'Arnold' is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen hebben.

  "Juniperus communis 'Arnold'" is zeer winterhard en kan temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius. Deze plant is goed bestand tegen koude en vorst en is geschikt voor de Nederlandse winters.

  Deze plant is zeer eenvoudig in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig snoeien en voldoende zonlicht en water zijn voldoende. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  Juniperus communis 'Arnold' heeft genoeg ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, ongeveer 1-2 meter breed en hoog. Plant de Juniperus communis 'Arnold' op een zonnige plek in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Juniperus communis 'Arnold' kan goed gedijen in gebieden met minder direct zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Juniperus communis 'Arnold' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droogte. Geef de plant alleen water als de grond helemaal droog is. In de zomer kan het nodig zijn om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Juniperus communis 'Arnold' trekt geen vlinders en bijen aan.

  Juniperus communis 'Arnold' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van nuttige insecten en vogels. De plant zorgt voor beschutting en voedsel voor verschillende dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Juniperus communis 'Arnold' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Juniperus communis 'Arnold' plant kan goed tegen volle zon. Het is een plant die houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat.

  Juniperus communis 'Arnold' heeft giftige bessen die niet eetbaar zijn voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het beste is om deze plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Juniperus communis 'Arnold' is geluidsdempend vanwege de dichte groei van de naalden en takken. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een groene buffer tegen geluidsoverlast in de tuin.

 • Juniperus communis 'Arnold' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de takken terug tot de gewenste vorm. Let op: snoei niet te diep in het oude hout, dit kan leiden tot kaalheid.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond constant nat is. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. In de zomermaanden kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  Juniperus communis 'Arnold' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te drassig wordt.

  De Juniperus communis 'Arnold' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze soort zijn over het algemeen winterhard en hebben geen speciale winterbescherming nodig. Mocht de winter extreem koud zijn, is het aan te raden om de plant af te dekken met wat bladeren of stro. Zorg er wel voor dat de plant niet verstikt wordt.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water, vooral in de zomer. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Geef elk voorjaar wat meststof voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben slechts matige bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor groenblijvende planten in het voorjaar. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Een laag mulch kan ook onkruidgroei onderdrukken en de bodemstructuur verbeteren. Kies een organisch materiaal zoals boomschors of compost en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant.

  Juniperus communis 'Arnold' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt, om problemen met wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten kunt u het beste een milieuvriendelijke insectenbestrijdingsmiddel gebruiken, zoals neemolie. Controleer regelmatig de planten op tekenen van ongedierte en handmatig verwijderen indien nodig. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Juniperus communis 'Arnold' is een compacte en langzaam groeiende jeneverbessoort met een pyramidevormige groeiwijze. De blauwgroene naalden zijn stekelig en geven de plant een decoratieve uitstraling. In het voorjaar verschijnen er kleine kegelvormige besjes die blauwzwart van kleur zijn. Deze plant is zeer winterhard en kan goed tegen droge en zanderige grond. De Juniperus communis 'Arnold' is ideaal als solitaire plant in de tuin of als lage haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.