Juniperus communis 'Compressa'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus communis 'Compressa' is een compacte en slanke jeneverbes met een opvallende kolomvormige groeiwijze. De naaldachtige bladeren zijn blauwgroen van kleur en staan dicht op elkaar. Deze variant van de jeneverbes kan tot 2 meter hoog worden, maar blijft vrij smal en is daarom zeer geschikt voor smalle tuinen of borders. De 'Compressa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Hij is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Juniperus communis 'Compressa' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant in alle seizoenen zijn bladeren behoudt en geen bladverlies heeft. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven, maar verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Juniperus communis 'Compressa' groeit het beste in een ruimte van ongeveer 1,5 tot 2 meter breed en 2 tot 3 meter hoog. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant goed te laten gedijen. Het is belangrijk om de ruimte regelmatig te controleren en eventueel te snoeien om de plant gezond te houden.

  Junipers doen het over het algemeen goed in de volle zon, maar kunnen ook groeien in halfschaduw. In de schaduw groeien ze langzamer en kunnen hun typische vorm en kleur verliezen. Het is daarom aan te raden om Junipers zoveel mogelijk in de zon te planten voor een optimale groei.

  De Juniperus communis 'Compressa' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droogte. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per twee weken water te geven. Het is belangrijk dat de grond tussendoor wel goed kan opdrogen.

  Juniperus communis 'Compressa' is een conifeer en produceert geen bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is voornamelijk een bladhoudende plant die wordt gebruikt voor zijn decoratieve vorm en textuur in de tuin. Juniperus communis 'Compressa' is niet bekend om zijn aantrekkingskracht op bestuivende insecten.

  Juniperus communis 'Compressa' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten. Door zijn compacte vorm en dichte bladeren is het een aantrekkelijke plek voor vogels om nesten te bouwen. De bessen van de plant worden gegeten door vogels en kleine zoogdieren, waardoor ze helpen bij de verspreiding van zaden.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Juniperus communis 'Compressa' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die veel zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen harde wind.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende groeiwijze en het feit dat het een wintergroene plant is. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. De compacte groei zorgt ervoor dat geluiden worden geabsorbeerd en verminderd. Het kan een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en serene omgeving in uw tuin.

 • Juniperus communis 'Compressa' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de vroege zomer om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken. Knip takken tot net boven een zijtak of het groeipunt om nieuwe groei te stimuleren.

  Juniperus communis 'Compressa' heeft weinig water nodig en verdraagt droge grond goed. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Juniperus communis 'Compressa' groeit het beste in goed doorlatende, zanderige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om af en toe voeding aan de potgrond toe te voegen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Juniperus communis 'Compressa' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. De bodem mag geen wateroverlast hebben, maar ook niet te droog zijn. Zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om ze te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door de planten in te pakken met bijvoorbeeld jute of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de planten voldoende water hebben gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Af en toe snoeien om de vorm te behouden is voldoende. Geef regelmatig water, vooral in droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Een keer per jaar bemesten in het voorjaar met een algemene meststof is voldoende. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aanrichten aan de plant.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost voor een optimale groeiomgeving. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Juniperus communis 'Compressa' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Planten in een geschikte zure bodem bevorderen de gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Juniperus communis 'Compressa' is gevoelig voor spint en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten en lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op ongedierte en aangetaste bladeren verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Juniperus communis 'Compressa' is een compacte en slanke jeneverbes met een opvallende kolomvormige groeiwijze. De naaldachtige bladeren zijn blauwgroen van kleur en staan dicht op elkaar. Deze variant van de jeneverbes kan tot 2 meter hoog worden, maar blijft vrij smal en is daarom zeer geschikt voor smalle tuinen of borders. De 'Compressa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Hij is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.