Juniperus communis 'Corielagan'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis 'Corielagan' is een dwergachtige jeneverbesvariëteit met een compacte groeiwijze en opvallende blauw-groene naalden. Het is een langzaam groeiende plant die geschikt is voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze cultivar produceert kleine blauwe bessen die vogels aantrekken en heeft weinig onderhoud nodig. 'Corielagan' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een aantrekkelijke en winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur aan de tuin toevoegt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus communis 'Corielagan' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Juniperus communis 'Corielagan' is goed bestand tegen koude temperaturen in de winter. Het is een sterke tuinplant die geschikt is voor diverse weersomstandigheden.

  Juniperus communis 'Corielagan' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond te planten en regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor een Juniperus communis 'Corielagan' heb je een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in zowel de breedte als de hoogte. Plant de struik op een zonnige plek in goed doorlatende grond voor de beste groeiresultaten. Juniperus communis 'Corielagan' kan goed gedijen in zowel grote tuinen als in plantenbakken of potten op het balkon.

  De Juniperus communis 'Corielagan' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw staan. In de schaduw zal de groei echter langzamer zijn en kunnen de kleuren minder intens zijn. Het is daarom aan te raden om de plant voornamelijk in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De Juniperus communis 'Corielagan' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen watergeefbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan.

  Juniperus communis 'Corielagan' is een plant die goed is voor biodiversiteit vanwege zijn groenblijvende bladeren die beschutting bieden aan insecten en kleine dieren. Daarnaast draagt de plant bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem in zijn geheel. Over het algemeen kan gesteld worden dat deze plant een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin.

  Juniperus communis 'Corielagan' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt op een zonnige plek. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  De Juniperus communis 'Corielagan' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bessen kan giftig zijn. Het wordt daarom afgeraden om delen van de plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant de eigenschap geluid te dempen door middel van zijn bladeren en takken. Het kan een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid in uw tuin.

 • Tuinplanten zoals deze hebben vaak geen snoei nodig, maar als je toch wilt snoeien, kun je dat het beste in het voorjaar doen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in de gewenste vorm. Pas op dat je niet te ver terugsnoeit, dit kan de groei belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te nat wordt, maar laat de plant ook niet uitdrogen.

  De Tuinplant Juniperus communis 'Corielagan' heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Vermijd te voedzame potgrond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Juniperus communis 'Corielagan' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodemkwaliteit moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Juniperus communis 'Corielagan' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme kou en harde wind, vooral als de plant nog jong is. Dit kan gedaan worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en eventueel een beschermende doek over de plant te leggen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winterperiode.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Af en toe snoeien om de vorm te behouden is voldoende.

  Juniperus communis 'Corielagan' heeft weinig tot geen extra bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Een lichte organische meststof in het voorjaar kan de groei stimuleren. Het is belangrijk om de bemesting niet te overdrijven om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam of takken van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een zure bodem met een pH tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Het bevorderen van de juiste zuurgraad kan de gezondheid en groei van de Tuinplanten positief beïnvloeden.

  Juniperus communis 'Corielagan' kan last hebben van spintmijten, bladluizen en kevers. Dit kan worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of door middel van een speciale insecticide. Het regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Juniperus communis 'Corielagan' is een dwergachtige jeneverbesvariëteit met een compacte groeiwijze en opvallende blauw-groene naalden. Het is een langzaam groeiende plant die geschikt is voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze cultivar produceert kleine blauwe bessen die vogels aantrekken en heeft weinig onderhoud nodig. 'Corielagan' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een aantrekkelijke en winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur aan de tuin toevoegt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.