Juniperus communis 'Gold Cone'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis 'Gold Cone' is een conifeer met een opvallende goudgele kleur, vooral in de lente en zomer. Het is een langzaam groeiende plant die een compacte kegelvormige groeiwijze heeft en ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog kan worden. De naalden van deze plant zijn prikkig en behouden hun kleur het hele jaar door, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan de tuin, vooral in de wintermaanden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Juniperus communis 'Gold Cone' kan gebruikt worden als solitair in de tuin, als haag of als accentplant in rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus communis 'Gold Cone' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt, ook in de winter. Groenblijvende planten zorgen dus voor kleur en structuur in de tuin, zelfs als andere planten hun blad verliezen.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -15 graden Celsius. Zorg voor een beschutte plek tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, "Juniperus communis 'Gold Cone'" is een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig snoeien bevordert de vorm en groei van de plant.

  "Juniperus communis 'Gold Cone' heeft ongeveer 1-1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met eventuele nabijgelegen planten of structuren die de groei kunnen belemmeren."

  De Juniperus communis 'Gold Cone' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kan de kleur minder levendig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en kleur.

  Juniperus communis 'Gold Cone' heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Een laagje mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht.

  Juniperus communis 'Gold Cone' trekt geen vlinders en bijen aan.

  Juniperus communis 'Gold Cone' trekt vogels aan met zijn bessen en biedt schuilplaats aan kleine dieren. Door zijn groenblijvende bladeren en dichte groeiwijze zorgt hij voor beschutting en nestgelegenheid. De plant draagt bij aan de diversiteit in de tuin en heeft een positief effect op het ecosysteem.

  Juniperus communis 'Gold Cone' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Juniperus communis 'Gold Cone' kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, juniperus bessen zijn over het algemeen niet eetbaar en kunnen giftige stoffen bevatten. Het is niet veilig om de bessen van deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om de plant niet voor consumptie te gebruiken.

  Juniperus communis 'Gold Cone' heeft een dichte groeiwijze en kan geluid enigszins dempen in de tuin. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld passerend verkeer te verminderen. Daarnaast werkt het gebladerte van de plant als een buffer tegen geluidsgolven.

 • Juniperus communis 'Gold Cone' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei niet te diep in oud hout, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant constant in natte grond staat.

  De Tuinplanten "Juniperus communis 'Gold Cone'" groeit het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond geen overtollig water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale potgrond is ideaal voor deze plant.

  De Juniperus communis 'Gold Cone' gedijt het best in goed doorlatende grond. De bodem moet vruchtbaar zijn en bij voorkeur neutraal tot licht alkalisch. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Juniperus communis 'Gold Cone' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant kan goed gedijen in verschillende bodemtypes.

  Het is aan te raden om Juniperus communis 'Gold Cone' tijdens de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Een mulchlaag van bijvoorbeeld bladeren of stro kan helpen de wortels te beschermen. Ook is het belangrijk om de plant pas in het voorjaar te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen regelmatige snoei om hun vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de planten af en toe water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik bij het bemesten een speciale meststof voor coniferen.

  Juniperus communis 'Gold Cone' heeft behoefte aan bemesting in het voorjaar, bij voorkeur met een langzaamwerkende meststof. Gebruik een meststof specifiek voor coniferen om de groei en kleur van de plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen, waardoor de plant gezond blijft. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de plant, vermijd contact met de stam.

  De Juniperus communis 'Gold Cone' heeft een voorkeur voor een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en kevers. Een milieuvriendelijke methode voor ongediertebestrijding is het gebruik van roofinsecten of het besproeien met neemolie. Let op: chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en andere planten.

 • Omschrijving

  Juniperus communis 'Gold Cone' is een conifeer met een opvallende goudgele kleur, vooral in de lente en zomer. Het is een langzaam groeiende plant die een compacte kegelvormige groeiwijze heeft en ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog kan worden. De naalden van deze plant zijn prikkig en behouden hun kleur het hele jaar door, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan de tuin, vooral in de wintermaanden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Juniperus communis 'Gold Cone' kan gebruikt worden als solitair in de tuin, als haag of als accentplant in rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.