Juniperus communis 'Green Carpet'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis 'Green Carpet' is een laagblijvende jeneverbes die een dichte en gelijkmatige groeiwijze heeft. De plant vormt een groenblijvend tapijt van fijne naalden die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. Het is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. De 'Green Carpet' is ideaal voor gebruik als bodembedekker in rotstuinen, borders of als lage haag. Deze jeneverbes kan ook goed tegen droge en arme grondsoorten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus communis 'Green Carpet' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen. Juniperus communis 'Green Carpet' is een mooie toevoeging aan een tuin of border.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is goed bestand tegen koude temperaturen en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme vorstperiodes.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft minimale waterbehoefte. Deze plant heeft over het algemeen geen last van plagen of ziektes.

  Juniperus communis 'Green Carpet' heeft ruimte nodig om zich te verspreiden en groeit het beste wanneer het niet te dicht op andere planten staat. Het is aan te raden om ongeveer 60-80 cm ruimte tussen de planten te houden. Een goed groeigebied met voldoende ruimte zal de plant helpen gezond te blijven en goed te gedijen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei. In diepere schaduw kan de groei van de plant beperkt worden.

  Juniperus communis 'Green Carpet' heeft een laag waterbehoefte en hoeft slechts eenmaal per week water te krijgen. Het is belangrijk om te controleren of de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant gedijt goed in droge omstandigheden.

  Juniperus communis 'Green Carpet' is een bodembedekkende conifeer die niet bekend staat om het lokken van vlinders en bijen.

  Ja, Juniperus communis 'Green Carpet' is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende bodembedekker is die beschutting en voedsel biedt aan verschillende insecten en kleine dieren. Het zorgt ook voor variatie in de plantenpopulatie in de tuin, waardoor verschillende soorten organismen aangetrokken worden. Juniperus communis 'Green Carpet' draagt bij aan een gezonde en diverse leefomgeving.

  De "Juniperus communis 'Green Carpet'" bloeit meestal in de maanden april en mei, en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de Juniperus communis 'Green Carpet' kan goed tegen de volle zon. Deze plant gedijt goed in zonnige gebieden en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens warme dagen.

  De Juniperus communis 'Green Carpet' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor bodembedekking. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Juniperus communis 'Green Carpet' heeft een dichte bodembedekkende groeiwijze en kan geluid absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in uw tuin.

 • De Tuinplanten "Green Carpet" moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode takken en bruine bladeren tijdens het snoeien om de gezondheid van de plant te bevorderen. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren, dus snoei enkel licht om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladbesproeiing.

  De Tuinplanten Juniperus communis 'Green Carpet' heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond mix speciaal voor coniferen is geschikt voor deze plant.

  Juniperus communis 'Green Carpet' gedijt het beste in goed doorlatende, zanderige bodems met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat, en vermijd wateroverlast. Verrijk de bodem indien nodig met organisch materiaal om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Juniperus communis 'Green Carpet' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan goed tegen droge omstandigheden en is ideaal voor rotstuinen of als bodembedekker. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het raadzaam om de plant af te dekken met een laag mulch of blaadjes om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kun je een beschermende doek of jute over de plant leggen tijdens strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voor de winter om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in verschillende bodemsoorten. Snoei regelmatig om de vorm en grootte te behouden. Geef af en toe water tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en gedijt goed op arme grond. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een algemene meststof is voldoende om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en kan de plant zelfs schaden.

  Mulchen met organisch materiaal helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen strenge weersomstandigheden en verbetert de bodemkwaliteit. Verspreid een laag mulch van ongeveer 5-7 cm rond de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De Tuinplanten groeien het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld zure meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals spintmijten, bladluizen en taxuskevers. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen of een harde straal water om het ongedierte te verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht rond de plant om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juniperus communis 'Green Carpet' is een laagblijvende jeneverbes die een dichte en gelijkmatige groeiwijze heeft. De plant vormt een groenblijvend tapijt van fijne naalden die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. Het is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. De 'Green Carpet' is ideaal voor gebruik als bodembedekker in rotstuinen, borders of als lage haag. Deze jeneverbes kan ook goed tegen droge en arme grondsoorten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.