Juniperus communis 'Hibernica'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis 'Hibernica' is een conifeer met een zuilvormige groeiwijze en opgaande takken. De naalden van deze plant zijn donkergroen van kleur en prikkelig van structuur. 'Hibernica' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Deze plant is wintergroen en blijft het hele jaar door zijn blad behouden. Juniperus communis 'Hibernica' gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in groepsbeplantingen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  Juniperus communis 'Hibernica' is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude winters. Deze tuinplant is dus geschikt voor ons klimaat.

  Juniperus communis 'Hibernica' is een gemakkelijk te onderhouden plant en vereist weinig zorg. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en omstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en vorm.

  De Juniperus communis 'Hibernica' heeft ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om verstikking te voorkomen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Juniperus communis 'Hibernica' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in lichte schaduw. Over het algemeen presteert de plant echter beter wanneer hij voldoende zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant in een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  De plant heeft nauwelijks water nodig en gedijt goed in droge omstandigheden. Het is voldoende om de plant af en toe licht te besproeien, ongeveer eens per week. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  "Juniperus communis 'Hibernica' trekt geen vlinders en bijen aan vanwege het ontbreken van bloemen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die structuur aan de tuin toevoegt. Voor het aantrekken van vlinders en bijen zijn bloeiende planten geschikter."

  Juniperus communis 'Hibernica' is een goede plant voor biodiversiteit, omdat het schuilplaatsen en voedsel biedt aan verschillende dieren en insecten in de tuin. De plant trekt ook nuttige bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. Het zorgt dus voor een gezonde en evenwichtige omgeving in de tuin.

  De Juniperus communis 'Hibernica' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Juniperus communis 'Hibernica' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en voor zijn aromatische eigenschappen in bijvoorbeeld gin. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Juniperus communis 'Hibernica' heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen absorberen en dus geluidsdempend kunnen werken. De dichte groeiwijze van deze plant kan ook helpen om geluid te verminderen. Deze eigenschappen maken het een geschikte keuze voor tuinen in drukke gebieden.

 • Juniperus communis 'Hibernica' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en trim de plant naar de gewenste vorm. Let erop dat je niet te diep snoeit, aangezien dit de plant kan beschadigen.

  De Juniperus communis 'Hibernica' heeft matig water nodig en kan goed tegen droogte. Geef de plant alleen water wanneer de grond droog aanvoelt, vooral in de zomerperiode. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Juniperus communis 'Hibernica' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. De bodem dient humusrijk te zijn en bij voorkeur niet te nat. Het is belangrijk dat de grond voedselrijk is, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant is geschikt voor zowel tuinen als potten op het terras.

  Het is aan te raden om Juniperus communis 'Hibernica' te beschermen tegen strenge vorst om schade aan de plant te voorkomen. Dit kan gedaan worden door de plant te omwikkelen met jute of een beschermhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de winter om uitdroging te voorkomen.

  Dit type plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Vermijd het snoeien van de plant tijdens de herfst en wintermaanden. Het is belangrijk om regelmatig onkruid rondom de plant te verwijderen en deze voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Gebruik een langzaamwerkende meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een slechte gezondheid en groei van de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost. Zorg ervoor dat de mulch laag niet tegen de stam van de plant komt om schimmel- of rotproblemen te voorkomen.

  Juniperus communis 'Hibernica' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem zuur genoeg is voor een gezonde groei van deze plant. Het toevoegen van organische stof kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen, zoals spintmijten, bladluizen en schimmels. Maak gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of biologische bestrijding om deze ongedierte effectief te bestrijden en de plant gezond te houden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende watergift om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juniperus communis 'Hibernica' is een conifeer met een zuilvormige groeiwijze en opgaande takken. De naalden van deze plant zijn donkergroen van kleur en prikkelig van structuur. 'Hibernica' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Deze plant is wintergroen en blijft het hele jaar door zijn blad behouden. Juniperus communis 'Hibernica' gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in groepsbeplantingen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.