Juniperus conferta 'Blue Pacific'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus conferta 'Blue Pacific' is een laagblijvende groenblijvende bodembedekker met zilverblauwe naalden. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en vormt dichte, tapijtachtige kussens. In het voorjaar produceert de Juniperus conferta 'Blue Pacific' kleine kegelvormige bloemen die in opvallende clusters groeien. Deze plant gedijt goed in zonlicht en heeft weinig onderhoud nodig. De Juniperus conferta 'Blue Pacific' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan een groenblijvende beplanting.

  De Juniperus conferta 'Blue Pacific' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig en groeit goed in de volle zon. Regelmatig snoeien helpt de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Juniperus conferta 'Blue Pacific' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om genoeg afstand te houden van andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een gezonde groei.

  De Juniperus conferta 'Blue Pacific' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en leiden tot dunne en zwakke takken.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Let op verkleuringen aan de bladeren als teken van te veel of te weinig water.

  Juniperus conferta 'Blue Pacific' trekt geen vlinders en bijen aan.

  Ja, Juniperus conferta 'Blue Pacific' is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende plant is die bescherming biedt aan kleine dieren en insecten. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor vogels en insecten, waardoor het bijdraagt aan de diversiteit in de tuin.

  De Juniperus conferta 'Blue Pacific' bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een groenblijvende plant die vooral bekend staat om zijn blauwgroene naalden. De plant kan het hele jaar door worden geplant en is winterhard.

  Ja, de Juniperus conferta 'Blue Pacific' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Het is een ideale plant voor een zonnige border of rotstuin. Het kan ook goed groeien in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren, aangezien het mogelijk giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die veilig zijn bevonden voor menselijke consumptie.

  Juniperus conferta 'Blue Pacific' is niet specifiek bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Echter, bepaalde soorten coniferen kunnen wel geluid absorberen en het omgevingsgeluid verminderen in een tuinomgeving. Het is mogelijk dat deze plant ook enige geluiddempende effecten heeft.

 • Juniperus conferta 'Blue Pacific' dient gesnoeid te worden in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de takken lichtjes bij voor een compactere groei. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt om goed te herstellen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Juniperus conferta 'Blue Pacific' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan doen rotten. Een mengsel van potgrond en zand werkt goed voor deze tuinplant.

  De Tuinplant Juniperus conferta 'Blue Pacific' gedijt het beste in goed doorlatende bodems met een neutrale tot zure pH. Deze planten hebben een voorkeur voor vochtige, maar niet drassige grond. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en eventueel te verbeteren met compost of ander organisch materiaal.

  Juniperus conferta 'Blue Pacific' gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig. Deze plant kan goed groeien in verschillende soorten bodem, inclusief zandige en rotsachtige bodems.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het belangrijk om te zorgen voor een goed gedraineerde bodem en de plant te beschermen tegen harde wind. Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan extra bescherming zoals een windbreak of winterhoes worden toegepast.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in het voorjaar worden bemest met een speciale meststof voor coniferen. Gebruik bij voorkeur een langzaam werkende meststof die de plant gedurende het groeiseizoen voedt. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Het is raadzaam om voor deze plant een mulchlaag aan te brengen, dit helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Houd de mulchlaag ongeveer 5-7 cm dik en breng deze aan rondom de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  Planten in de categorie Tuinplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op de aanwezigheid van insecten, slakken en andere plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en voldoende zonlicht te geven.

 • Omschrijving

  Juniperus conferta 'Blue Pacific' is een laagblijvende groenblijvende bodembedekker met zilverblauwe naalden. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en vormt dichte, tapijtachtige kussens. In het voorjaar produceert de Juniperus conferta 'Blue Pacific' kleine kegelvormige bloemen die in opvallende clusters groeien. Deze plant gedijt goed in zonlicht en heeft weinig onderhoud nodig. De Juniperus conferta 'Blue Pacific' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.