Juniperus horizontalis 'Blue Chip'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er en lavtliggende enebærplante med en kompakt vækstform. De blågrå nåle giver planten en flot kontrast i haven. Det er en vintergrøn plante, som er godt egnet til tørre forhold. Denne enebærplante egner sig som bunddække og kan godt bruges i stenbede eller som accentplante i bedet. 'Blue Chip' er nem at vedligeholde og kræver kun lidt pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er stedsegrøn. Den bevarer sin blågrønne farve året rundt, selv om vinteren. Det er et smukt tilskud til haven, især i de køligere måneder.

  De Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer så lave som -25 grader Celsius. Denne plante kan derfor sagtens overleve i kolde vinterforhold.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i sollys og veldrænet jord. Beskæring er sjældent nødvendig.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig horisontalt. Det er en jorddækkende plante, der strækker sig til cirka 1,5 meter bred. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i halvskygge. Sørg for, at planten får mindst 4 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan resultere i langsommere vækst og en mindre kompakt vækstform.

  Haveplanter har generelt brug for vand en gang om ugen, medmindre det er ekstremt varmt. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for våd. Det er vigtigt at kontrollere, om planten faktisk har brug for vand, før du giver vand.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er ikke en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er en plante, der ikke bidrager til biodiversitet i haven på grund af dens specifikke egenskaber og karakteristika. Det har ingen særlig økologisk værdi for insekter, fugle eller andre dyr. Der findes andre plantearter, der er mere velegnede til at fremme biodiversitet.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' blomstrer om foråret og producerer små grønne blomster, der normalt er ubemærkede. Blomstringsperioden varer normalt i flere uger til en måned.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker endda det. Sørg dog for tilstrækkelig vand, især i tørre perioder. Giv eventuelt planten lidt beskyttelse mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er ikke en afgrøde, men en haveplante, der primært bruges til dekorative formål. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, som haveplante har Juniperus horizontalis 'Blue Chip' egenskaben at være lyddæmpende. Denne plante hjælper med at absorbere lyd og kan skabe et roligt miljø.

 • Juniperus horizontalis 'Blue Chip' bør beskæres bedst om foråret inden ny vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grenene til den ønskede form og størrelse. Sørg for at bruge skarpe beskæringssakse for at fremme en smuk og sund vækst.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' behøver ikke meget vand og skal have godt drænet jord. Giv planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt. Sørg for, at planten ikke konstant står i fugtig jord for at undgå rodæd.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' har brug for veldrænet pottejord. Sørg for, at pottejorden ikke bliver for fugtig, da det kan føre til rodrot. Brug en pottejord, der er egnet til haveplanter.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' trives bedst i veldrænet jord. Jordbunden bør være neutral til sur med en gennemsnitlig til lav fugtighed. Det er vigtigt, at jorden ikke forbliver for våd.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og ikke holder for meget fugt i jorden. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Haveplanter som disse kræver generelt ikke ekstra vinterbeskyttelse, da de er godt rustet mod kolde temperaturer. En mulighed er at tilføje et lag muld rundt om plantens base for ekstra isolering. Sørg for at vande planten godt, inden frosten sætter ind.

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' kræver lidt vedligeholdelse. Beskær let om foråret for at bevare formen. Sørg for en veldrænet jord.

  Som haveplante har denne plante brug for regelmæssig gødning for at forblive sund. Brug en generel gødning til haveplanter om foråret og eventuelt igen om sommeren. Vær opmærksom på ikke at overskride den anbefalede dosis for at undgå overgødning.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudtsvækst. Brug organiske materialer som barkflis eller blade. Sørg for at mulden ikke opbygges op mod plantens stamme for at undgå råd.

  Haveplanten Juniperus horizontalis 'Blue Chip' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for at fremme plantens sundhed og vækst.

  For at undgå skadedyr er det vigtigt at vedligeholde planten godt og regelmæssigt kontrollere for skadedyr som bladlus, spindemider eller svampe. Det anbefales at bruge naturlige bekæmpelsesmidler eller rovdyr, der kan bekæmpe skadedyrene. God luftcirkulation og tilstrækkeligt sollys kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Juniperus horizontalis 'Blue Chip' er en lavtliggende enebærplante med en kompakt vækstform. De blågrå nåle giver planten en flot kontrast i haven. Det er en vintergrøn plante, som er godt egnet til tørre forhold. Denne enebærplante egner sig som bunddække og kan godt bruges i stenbede eller som accentplante i bedet. 'Blue Chip' er nem at vedligeholde og kræver kun lidt pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.