Juniperus horizontalis 'Jade River'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus horizontalis 'Jade River' er en lavtliggende og bunddækkende nåletræ med en spredende vækst. Nålene på denne plante er blågrønne og meget fine i strukturen. 'Jade River' er en vinterhård plante, der trives godt i sollys og tør jord. Denne nåletræ er velegnet til brug i stenbede, som bunddække eller i bede. Kontrasten mellem de blågrønne nåle og den rødbrune bark skaber et smukt og iøjnefaldende udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Juniperus horizontalis 'Jade River' beholder sin grønne farve, selv om vinteren. Det er en dekorativ og praktisk tilføjelse til haven, da det giver farve hele året rundt.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor klare sig godt i kolde temperaturer og er velegnet til de hollandske vintre. Det er vigtigt at beskytte planten tilstrækkeligt under strenge frostperioder.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Denne plante trives godt i sollys og har brug for veldrænet jord. Beskæring er sjældent nødvendigt, men kan gøres om nødvendigt om foråret.

  Denne jorddækkeplante har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig. Sørg for en planteafstand på cirka 50-60 cm. På denne måde kan planten udvikle sig optimalt og danne et smukt jorddækkende lag i haven.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i let skygge. Sørg for, at planten stadig får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. I dybere skygge kan væksten blive hæmmet.

  Denne plante kræver lidt vand og bør vandes cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vanding for at undgå rodrot. At give for meget vand kan være skadeligt for planten.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ bunddækkeplante i haven.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' bidrager til biodiversitet ved at tilbyde skjulesteder og føde til forskellige dyr. Planten tiltrækker insekter, som igen tiltrækker andre dyr, hvilket øger biodiversiteten i haven. Det er vigtigt at kombinere forskellige plantearter for at skabe et varieret økosystem.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  De Juniperus horizontalis 'Jade River' trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er en stærk plante, der kan modstå sollys og varme temperaturer. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Nej, Juniperus horizontalis 'Jade River' er ikke spiselig og må ikke konsumeres. Det er ikke egnet til menneskelig forbrug og kan være skadeligt at indtage. Det anbefales ikke at spise dele af denne plante.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' har evnen til at absorbere lyd og kan derfor have en støjreducerende effekt i haven. Den tætte vækst af planten fungerer som en barriere mod støjgener. At plante Juniperus horizontalis 'Jade River' kan bidrage til et roligt og stille miljø i haven.

 • Juniperus horizontalis 'Jade River' bør beskæres bedst om foråret inden den nye vækst begynder. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene og form planten efter ønske. Overskydende grene kan også beskæres om sommeren.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Ideelt set skal du give planten vand ved rødderne og undgå at sprøjte bladene.

  Planten har brug for en god drænet pottemuld for at forblive sund. Brug en speciel pottemuld til haveplanter for de bedste resultater. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' trives bedst i veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Planten trives bedst i en jord rig på organisk materiale og ikke for våd. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' trives bedst på en solrig position. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for fugtig. Denne plante kan trives godt i bede eller stenbede.

  For at beskytte Juniperus horizontalis 'Jade River' om vinteren anbefales det at mulde planterne med et lag kompost eller blade. Derudover kan du overveje at placere en beskyttende klud eller fiberdug over planterne for at beskytte dem mod hård frost. Det er også vigtigt at plante planterne på et beskyttet sted for at beskytte dem mod hårde vinde og ekstrem kulde.

  Juniperus horizontalis 'Jade River' skal beskæres årligt for at fremme en kompakt vækst. Sørg for veldrænet jord og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Gød planten om foråret med en universel gødning for at fremme sund vækst.

  Havekrydderurter som disse har brug for lidt gødning, fordi de naturligt trives godt i jorden. Det anbefales at tilføje organisk gødning om foråret for at fremme væksten. Vær opmærksom på ikke at give for meget gødning, da dette kan være skadeligt for planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og forhindrer ukrudt i at vokse rundt om planten. Det er bedst at påføre det om foråret, efter at eventuelt døde træ og ukrudt er fjernet. Sørg for, at muldlaget er ca. 5-7 cm tykt.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Tilsætning af kompost eller tørv kan hjælpe med at optimere jordens surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin. Du kan også regelmæssigt inspicere planterne og eventuelt manuelt fjerne skadedyr. Hold planterne sunde ved at sørge for tilstrækkeligt vand, næring og sollys, så de er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Juniperus horizontalis 'Jade River' er en lavtliggende og bunddækkende nåletræ med en spredende vækst. Nålene på denne plante er blågrønne og meget fine i strukturen. 'Jade River' er en vinterhård plante, der trives godt i sollys og tør jord. Denne nåletræ er velegnet til brug i stenbede, som bunddække eller i bede. Kontrasten mellem de blågrønne nåle og den rødbrune bark skaber et smukt og iøjnefaldende udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.